Alanya'da yaşayan Ukraynalılara geri dönüş çağrısı Alanya'da yaşayan Ukraynalılara geri dönüş çağrısı
  1. Konut Kiralamalarına Düzenleme: Turizm amaçlı konut kiralamalarında kayıt dışılığı engellemek amacıyla 1 Ocak 2024’ten itibaren izin belgesi alınması zorunlu olacak. İzin belgesi olmadan konutlarını bu amaçla kiraya verenlere, her bir konut için 100 bin lira idari para cezası uygulanacak.
  2. Yolcu Otobüslerine Araç Takip Cihazı Zorunluluğu: Şehirler arası yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılan otobüsler için araç takip cihazı takma zorunluluğu getirilecek.
  3. IMEI Numaralarının Kayıt Düzenlemesi: İthal veya imal edilen ya da yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının IMEI numaralarının kayıt işlemleri, ithalatçı veya imalatçı için tahsis edilen kullanıcı hesabıyla yapılacak.
  4. Fiyat Listeleri Giriş Kapısında Yer Alacak: Yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde tarife ve fiyat listeleri, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde konulacak.
  5. İnşaat Demiri İzleme Sistemi: Yurt içinde üretilen veya ithal edilen inşaat demirleri, üretim ve ithalat aşamasından nihai satış veya müteahhitçe inşaatlarda kullanım aşamasına kadar izlenecek.