Türkiye genelinde bin 100 kişinin katıldığı ve 26 – 29 Aralık tarihleri arasında yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile gerçekleştirildi. Araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 56,8’i yılbaşı kutlaması yapmayacağını belirtirken, yüzde 43,2’si yılbaşı kutlaması yapacağını ifade ediyor.

Yılbaşı kutlaması yapacakların yüzde 86,6’sı evinde kutlayacağını, yüzde 61,5’i ise ailesiyle birlikte kutlayacağını belirtiyor. Yılbaşı akşamı yapılan etkinlikler arasında yüzde 55 ile TV’de eğlence programları izlemek ilk sırada yer alıyor. Yılbaşını sevdikleriyle sohbet ederek geçirecek olanların oranı yüzde 31,5, oyun oynayarak kutlayacak olanların oranı ise yüzde 12,2.

Araştırma sonuçlarına göre, yılbaşı kutlayanların yüzde 68,2’si hediyeleşme geleneğini sürdürüyor. Yılbaşı sofralarını süsleyen yiyecekler arasında yüzde 51,2 ile tavuk, yüzde 41,8 ile pasta, yüzde 64,7 ile kuruyemiş öne çıkıyor. Yeni yıldan beklentiler arasında sağlık yüzde 48,1, huzur yüzde 33,9 ve para yüzde 28,7 ile ilk üç sırada yer alıyor.

İşte 1 Ocak itibariyle hayatımıza giren değişiklikler İşte 1 Ocak itibariyle hayatımıza giren değişiklikler

Yılbaşı kutlamayacakların yüzde 50,5’i inançlarına uygun bulmadığı için, yüzde 34’ü anlamsız bulduğu için kutlamayacaklarını belirtiyor. Bu kararda alınan şehit haberleri ve Filistin’de yaşananlar gibi dış faktörlerin de etkisi bulunuyor.