HABER – Muammer SOYLU
AESOB Başkanı Adlıhan Dere, her yıl düzenlediği iftar programında fakir, fukara, ihtiyaç sahipleri ve şehit/gazi yakınlarına yer vermek yerine, yalnızca Alanya’nın üst düzey protokolünü ağırlamasıyla eleştirildi. Dere’nin geçen yıl da Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar sadece oda başkanları ve protokol üyeleriyle iftar düzenlediği biliniyor.
VATANDAŞLARDAN SERT TEPKİ!
Ramazan ayının, yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu hatırlatan vatandaşlar, Dere’nin iftarına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.
Mehmet Doğan adlı bir vatandaş, “Alanyalı oda başkanları, iftar yemeğinize zenginleri değil, fakirleri davet ediniz. Belki Allah o zaman kabul eder, vesselam!” diyerek duruma sert tepki gösterdi.
Asım Şahinkaya ise, “İftarı garibana, yoksula verip sevap kazanmak mı makuldür, yoksa zengine ve siyasilere verip gösteriş yapmak mı? Bilenler cevap versin.” ifadelerini kullandı.
ADLIHAN DERE TESK BAŞKANLIĞINA MI OYNUYOR?
Öte yandan, kulislerde konuşulan iddialara göre AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) başkanlığı için hazırlık yapıyor. TESK başkanı olması durumunda, Alanya’dan birkaç kişiyi de yönetimine alacağı gelen bilgiler arasında.
İFTAR PROGRAMINA KATILANLARI TEK TEK PAYLAŞTI!
Adlıhan Dere, sosyal medya hesabından iftara katılan protokol üyelerinin isimlerini uzun bir liste hâlinde paylaşarak, adeta büyük bir başarıya imza atmış gibi lanse etti.
İşte Dere’nin o paylaşımı:
‘’Alanya Kaymakamımız Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkan Yardımcılarımız Murat Levent Koçak ve Nazmi Zavlak, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Oğuz Karahan, Alanya Baro Temsilcimiz Av. Servet Çamcı, İlçe Jandarma Komutanımız J. Binbaşı Hüseyin Direk, Alanya İlçe Emniyet Müdürümüz Murat Kenan Patat, Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürümüz Mehmet Ali Kayhan, CHP İlçe Başkanımız Bülent Kandemir, İyi Parti İlçe Başkanımız Hilmi Er, İlçe Müftülüğü Şube Müdürümüz Mehmet Fatih Arslan, Alanya SGK İl Müdürümüz Yunus Çorum, Alanya Çalışma ve İşkur Müdürümüz Selami Harman, Alanya Vergi Dairesi Müdürümüz Burak Alp, Alanya Nüfus Müdürümüz Mustafa Karlıbaş, Alanya Turizm Danışma Bürosu Müdürümüz İbrahim Saraç, Alanya Liman Başkanımız Mehmet Sayhan, Alanya Orman İşletme Müdürümüz Bilal Yüksel, Alanya DSİ 134. Şube Müdürümüz Can Başer, Halkbank Alanya Şube Müdürümüz Hakan Atlıhan, Halkbank Sanayi Sitesi Şube Müdürümüz Erken Kırcaburun, Alanya Kent Konseyi Başkanımız Nurhan Özcan, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Eray Erdem, Alanya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanımız Tevfik Atar, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Gaye Coşkun, Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Ferit Kesen, ALTİD Başkanımız Burhanettin Sili, Alanya Bakkallar Odası Başkanımız Süleyman Hilmi Özdemir, Alanya Elektrikçiler Odası Başkanımız İlyas Bayır, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız Nuri Demir, Alanya Metal İşleri Odası Başkanımız Ali Rıza Açman, Alanya Minibüsçüler Odası Başkanımız Paşa Özkan, Alanya Mobilyacılar Odası Başkanımız Başkanımız Hüseyin Alataş, Alanya Otelciler Odası Başkanımız Hüseyin Değirmenci, Alanya Pazarcılar Odası Başkanımız Hüseyin Gök, Alanya Şoförler Odası Başkanımız D. Ali Akkaya, Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız Hasan Ali Sönmez, Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanımız Hasan Tüncel, Alanya Keykubat AKK Başkanımız Velittin Yenialp, Gazipaşa EKK Başkanımız Nihat Mülazımağaoğlu, odalarımızın Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, Genel Sekreterlerimiz ve basınımızın güzide temsilcilerinin katılımlarıyla Alanya’da gerçekleştirdik. Allah kabul etsin İnşallah Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin”
PEKİ, GERÇEK SAHİPLERİ NEREDE?
Vatandaşlar, Ramazan iftarlarının öncelikle ihtiyaç sahiplerine yönelik olması gerektiğini belirterek, Adlıhan Dere’nin organizasyonunu “gösteriş iftarı” olarak nitelendiriyor. Bu durumda akıllarda tek bir soru kalıyor: Adlıhan Dere gerçekten hayır için mi iftar veriyor, yoksa şov mu yapıyor?