Alanya'da turizm sezonu beklentilerin altında geçerken, esnafın son umudu ekim ve kasım aylarına tutundu. Yüksek enflasyon, artan giderler ve azalan turist sayısı nedeniyle zor günler geçiren esnaf, bu iki aydan da beklenen gelir elde edemezse sezonun en kötülerinden birini kapatacak.

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, esnafın kar edemeden zorlandığını belirterek, son iki ayda gelecek olan müşterilerin sezona bir nebze olsun katkı sağlayabileceğini ifade etti. Demir, esnafa faizsiz kredi desteğinin artırılması gerektiğini de vurguladı.

Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Süleyman Hilmi Özdemir ise, Eylül ayında beklenen hareketliliğin yaşanmaması nedeniyle esnafın zor durumda olduğunu söyledi. Özdemir, özellikle bakkalların zincir marketlerin rekabetiyle birlikte zor günler geçirdiğini belirtti.

Fiyat farkına tepki: Alanya sanayisinden şikayetçi oldular Fiyat farkına tepki: Alanya sanayisinden şikayetçi oldular

Alanya'da turizm sezonunun genel olarak beklentilerin altında kalması, hem esnafı hem de bölge ekonomisini olumsuz etkiledi. Esnaf, önümüzdeki kış aylarında daha büyük zorluklarla karşılaşmaktan endişe ediyor.