Alanya Belediyesi’nce 6 Mayıs Pazartesi günü başlayan ve 13 tiyatro oyununun sahnelendiği 10. Liselerarası Tiyatro Festivali sona erdi. Kültür Merkezi’ndeki kapanış programına Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’i temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Eşref Sarı, İlçe Gençlik Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı, Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, okul müdürleri, öğretmenler, tiyatro kulübü başkanları ve öğrenciler ile aileleri katıldı. Fuaye alanında klasik müzik dinletisiyle davetlilerin karşılandığı etkinlikte, Belediye tiyatro oyunlarında kullanılan kostüm ve dekorlar sergilendi.

ÇİNAL: “KENTİMİZ SANATLA BÜTÜNLEŞTİ”

Festivalde sahne alan öğrencilerin dans gösterisiyle başlayan programın sunuculuğunu, yıllar önce katıldığı festivalde tiyatro sanatından etkilenerek, Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümünde öğrenim gören ve Alanya Belediye Tiyatrosu bünyesine katılan Emre Şen yaptı. Açılışta konuşan Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, “İlk başladığımızda iki ya da üç okul katılıyordu. Bu yıl ise 10 okulumuz, gençlik merkezimiz, Basamak Sahne Tiyatro Kulübü ve öğretmenlerimizin sergilediği oyunla tam 13 oyunu izlediğimiz harika bir festival oldu. Yaptığımız işin ne kadar önemli olduğunu, sanatla kentin bütün kılcal damarlarına girmemiz gerektiğini ve bunun da en iyi yolunun gençler ile çocuklar olduğunu biliyoruz. Bu yüzden bu bizim için çok önemli. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

MÜDÜR YILMAZ’DAN TİYATRO BÖLÜMÜ MÜJDESİ

Programda daha sonra okul müdürleri ve tiyatro topluluklarının öğrenci temsilcileri birer konuşma yaptılar. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, “Tiyatronun girişinde müziklerle karşılandık ve çok güzel bir sergi vardı. Bu gecenin güzel olacağı girişten belliydi. Bizler 10 okulumuzla festivale katıldık, seneye daha da arttıracağız. Birçok tiyatroyu festival boyunca izledim, gerçekten öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz çok güzel performans sergilediler. Güzel Sanatlar Lisemizin bünyesinde müzik bölümümüz var, resim bölümümüz de var.  Neden bir tiyatro bölümümüz yok diye düşündüm. İnşallah buradan çıktıktan sonra onun girişimlerini yapacağız. Çünkü öğrencilerimiz gerçekten çok yetenekli ve biz bu bölümün okulunu yapmalıyız. Konservatuara öğrenci göndermeliyiz diye düşündük. Gerek okul yöneticilerimizin gerek öğretmenlerimizin gerekse de öğrencilerimizin bu faaliyetlerini ödüllendireceğiz” diye konuştu.

Alanya’da el sanatları sergisine, Foto Moda damga vurdu Alanya’da el sanatları sergisine, Foto Moda damga vurdu

KOÇAK: “BU GÜNLERİNİZ GELECEĞİN IŞIĞI OLSUN”

Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak ise, Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik adına herkesi selamlayıp başladığı konuşmasında şu sözlere yer verdi, “Tiyatro, 2 bin 600 yıllık bir sanat. Lisede olduğum zamanlar kentimizin nüfusu 22 bin 500’dü. Alanya’da tiyatronun tarihi okul müsamereleriyle başlar. Bunun yanında zaman zaman özel tiyatrolar gelir, bilet alır onları izleyebilirseniz bahtiyar olursunuz. O günleri yaşamış biri olarak bugün burada sizlerle birlikte olmaktan ve bu atmosferi solumaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Bu tiyatro serüveni 2009’dan sonra bambaşka bir yere evrildi. Bu şehir için gurur duyarak yaptığınız ne iş var diye sorsalar birisi de bu Belediye Tiyatrosu’nun kurucularından olmamdı. Belediye Tiyatrosu’nun kurucusu arkadaşlarımız da burada. Onlara çok teşekkür ediyorum. Türkiye’de yaşayan tiyatrocuların hocalarının hocalarından ders aldılar. Bozkurt Kuruç’tan, Arsen Gürzap’tan, Cihan Ünal’dan ders alarak yetiştiler ve şimdi kendi öğrencilerine el veriyorlar. Ne mutlu bize. Sevgili gençler, ileride hangi mesleği seçerseniz seçin, sanat bir gözdür, farklı gösterir, sanat bir kulaktır, farklı dinlettirir, sanat bir beyindir, farklı düşündürür. Bu günleriniz önünüzdeki günlerinizin ışığı olsun. Bu çok önemli bir organizasyon. Alanya bir festivaller şehri ama Tiyatro ve Kültür Müdürlüğü ile çalışan bir Başkan Yardımcısı olarak, büyük bir zevkle yaptığımız organizasyonların, çocuklar ve gençlerle yaptığımız organizasyonlar olduğunu içtenlikle söylüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir sonraki festivalde görüşmek üzere.”

Protokol konuşmalarının ardından İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Eşref Sarı'ya, Basamak Sahne Tiyatro Kulübü Kurucusu Vedat Akbulut'a ve okul müdürlerine teşekkür plaketi takdim edildi. Program, Festival Ofcorse Band grubunun coşkulu konseriyle sona erdi.