Geride bıraktığımız yerel seçim sürecinde Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın Türkiye genelindeki il ve ilçelerde ilk açıkladığı aday olan Dr. Tahsin Biner, seçimde iyi bir oy oranı yakalayarak vatandaşların sevgisini kazanmıştı. Alanya’da Zafer Partisi’yle başarılı bir başkan adaylığı süreci geçiren Dr. Biner, Alanya’da birçok kişinin gönlünde taht kurmuştu. 31 Mart seçimleri öncesi mal varlığını da açıklayarak şeffaflığıyla başkan adaylarına örnek olan Dr. Biner, Zafer Partisi Alanya İlçe Başkanı seçildi.

Alanya’da CHP’den "Çalmayacağız" açıklaması Alanya’da CHP’den "Çalmayacağız" açıklaması

Müjdeli haberi sosyal medya hesabından paylaşan Biner, şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili dostlarım, dün itibariyle Zafer Partisi Alanya İlçe Başkanlığımız bize tebliğ edildi. Sayın Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ ve Antalya İl Başkanımız Mert Özmutlu'ya teşekkür ederim. Bizlerle bu yolda yürümek isteyen tüm dostlarımızı, yönetimde yer almak isteyen tüm arkadaşlarımızı partimize davet ediyorum. Saygılarımla”

DR. TAHSİN BİNER KİMDİR?

Alanya Medical Help adlı özel sağlık kuruluşunun sahibi olan Dr. Tahsin Biner, 1973 Antalya doğumlu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Tıp doktoru Biner, 1999-2011 yılları arasında Özel Alanya Can Hastanesi'nde Acil Servis Hekimliği yaptı. 2011 yılından bu yana da Alanya'da kendisine ait Medical Help adlı özel sağlık kuruluşunda medikal estetik ve turizm hekimliği yapıyor. Son 10 yılda çeşitli Avrupa ülkelerinden çok sayıda medikal estetik sertifikası alan Biner'in ilgi alanları tarih, müzik, piyano, gezi ve siyaset. 2009 yılında MHP Alanya Belediye Meclis Üyeliği ile başlayan siyasi hayatı, 2011 yılında Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı nedeniyle MHP'den istifa etmesiyle sona erdi. Ardından Meral Akşener'in İYİ Parti'yi kurduğu süreçte 'Alanya Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği' yaptı. İYİ Parti'den 2019 yılında "Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı kalınmadı" diyerek istifa etti. 2024 Yerel Seçimleri’nde ise Zafer Partisi'nin Alanya Belediye Başkan Adayı olarak ilçede çalışmalar yürütmüştü. İngilizce ve Almanca bilen Dr. Tahsin Biner, evli ve 2 çocuk babası.