Bu yıl altıncı kez düzenlenen Antalya Turizm Fuarı (ATF), ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezi'nde üç gün boyunca turizm sektörünün önde gelen temsilcilerini ağırladı. Ziyaretçiler, fuar süresince Alanya'nın doğal güzellikleri, zengin turistik imkanları ve alternatif turizm alanları hakkında bilgi edinme fırsatı buldu. Fuarın ilk gününde Kaymakam Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Alanya Belediye Başkan Danışmanı ve ALTAV Başkan Yardımcısı Abdurrahman Açıkalın, Belediye Başkan Danışmanı Sadık Dizdaroğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ve beraberindeki heyetin sektördeki önemli paydaşlarla kurduğu yakın temaslar, iş birliği fırsatlarını artırarak etkinliğe dinamik bir başlangıç sağladı. 

“YILIN TAMAMINA YAYILAN TURİZM ANLAYIŞIMIZI ÖNE ÇIKARIYORUZ”

Alanya Belediye Başkan Danışmanı ve ALTAV Başkan Yardımcısı Abdurrahman Açıkalın, fuarın Alanya turizmine yönelik katkılarını değerlendirirken, “Antalya Turizm Fuarı’nda, Alanya’nın turizm potansiyelini her yönüyle tanıtma fırsatı bulduk. Görüşmelerimizde yalnızca yaz sezonu değil, yılın tamamına yayılan bir turizm anlayışını öne çıkardık. Alanya’nın hem kültürel zenginlikleri hem de spor altyapısıyla alternatif turizm çeşitliliğine sahip olduğunu vurgularken, kültür ve spor turizmi gibi alanlarda da destinasyonumuzu güçlendirmek adına önemli adımlar planladık. Özellikle İngiliz turistler başta olmak üzere uluslararası ziyaretçilerin yıl boyunca Alanya’yı tercih etmesi için cazip fırsatlar sunmak istiyoruz. Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın (GZP) ulaşım bağlantılarının güçlenmesi yönünde yapılan görüşmeler de önümüzdeki sezonun beklentilerini daha da olumlu kılacak. Bu sayede Alanya, sürdürülebilir ve çeşitlendirilmiş bir turizm hedefi doğrultusunda gelişmeye devam edecek” dedi.

SPOR TURİZMİ PROJELERİ KONUŞULDU

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin Alanya’daki tek üyesi de olan Abdurrahman Açıkalın, Antalya Turizm Fuarı’nda SunExpress, Jet2Holidays, MTS Globe, Libero On The Beach Tour gibi Antalya bölgesinde ağırlıklı faaliyet yürüten tur operatörlerinin üst düzey yöneticileriyle yapılan görüşmelerle ilgili yaptığı açıklamada şu konulara değindi: “Tur operatörleri temsilcilerine spor turizmi konusundaki projelerimiz, hayata geçirmeyi planladığımız spor kompleksleri projelerini anlattık. Mart ayında yapılacak olan ITB Berlin Fuarı’nda bu projelerle ilgili her biriyle daha detaylı bir görüşme gerçekleştireceğiz. Kış turizmini de beslenecek olan bu projelerle ilgili, tur operatörleri uçak firmalarının koltuk koymaları durumunda muhakkak satış planlamalarına alacaklarını söylediler. Spor turizmine yapmayı planladığımız bu yatırımlarla bölgemiz turizmi 12 aya yayılacak ve kış döneminde kapanan birçok otel açık kalmaya devam edecektir. Öte yandan Sunexpress Kıdemli Satış Müdürü Micheal Schober ile olan görüşmemizde yapılacak spor tesislerinin, Alanya’yı bu alanda Side, Kemer ve Antalya’dan büyük oranda ayıracağını ve öne çıkaracağını belirtti. Çünkü şu anda bu bölgede turizm tesislerine bu kadar yakın olan ve halkın kullanımına da açık bu tarz tesisler yok. O yüzden projelerini büyük bir titizlikle yürüttüğümüz bu tesislerin büyük bir fark yaratacağına inanıyoruz. Şu an hali hazırda Alanya’ya 95 Bin kişi getiren Libero On The Beach, spor projesinin hayata geçirilmesiyle uçak kapasitesini artıracağının sözünü verdi. Görüşmelerimizdeki olumlu dönüşleri göz önüne aldığımızda görüyoruz ki bu projeler, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın kullanımına tetikleyici bir güç olacaktır.”

ALANYA STANDI GÖRÜŞME MERKEZİ OLDU

Turizm sezonu bitiyor, Alanya her yolu deniyor Turizm sezonu bitiyor, Alanya her yolu deniyor

Alanya standı, Alanyalı turizmcilerin kendi görüşmelerini gerçekleştirmeleri için de bir merkez oldu. Ayrıca, TAV Havalimanları Havacılık Pazarlama ve Planlama Müdürü Efe Buğra Çınar ile standa bir araya gelen Alanyalı yetkililer, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın gelecekteki planlamaları hakkında görüşmeler gerçekleştirdi. Öte yandan ünlü Gazeteci Ömür Gedik, standı ziyaret ederek Alanya hakkında bilgi aldı ve önümüzdeki süreçte Alanya’da yapılacak olan etkinliklere davet edildi.