Festivalin ilk günü üniversite öğrencileri ve Mahmut Seydi Köyü Hamdullah Emin Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri bir araya gelerek t-shirt tasarımı gerçekleştirdi. Çocuklar, tasarımlarında kendi kimliklerini ve duygularını yansıttı. Günün devamında, farklı kültürlerin mutfaklarından lezzetlerin paylaşıldığı bir sofra etrafında buluşuldu. Organizasyonda, sanat ve yemeğin insanları bir araya getirme gücü vurgulandı.

DOSTLUKLAR, SANATSAL ÇALIŞMALARLA PEKİŞTİ

Farklı kültürlerden öğrenciler ve çocukların bir araya geldiği festival, Alanya Üniversitesi Hamdullah Emin Paşa Kampüsü’nde devam etti. Kampüs, öğrencilerin sanatsal çalışmalarıyla bir yaşam alanına dönüştürüldü. Evin farklı yorumlarını içeren sanat eserlerinin sergilendiği etkinlikte, Caretta Caretta heykelinin açılışı da yapıldı. Katılımcılar, açık alanda düzenlenen oyunlarla kampüsü yeniden keşfederken, kuş yuvalarını renklendirerek ağaçlara astı. Günün sonunda, pijama partisi konseptiyle açık hava film gösterimi düzenlendi.

ŞEBNEM KÖSEOĞLU PARKI’NDA ANILAR CANLANDI

Alanya'da turnuva sonrası şampiyonlar açıklandı Alanya'da turnuva sonrası şampiyonlar açıklandı

Festivalin üçüncü günü, Şebnem Köseoğlu Parkı’nda anı ve paylaşım temalı etkinlikler gerçekleştirildi. Sosyal sorumluluk çalışmalarıyla tanınan ve vefat eden akademisyen Şebnem Köseoğlu’nun doğum günü anısına düzenlenen etkinlikte, Barış Manço’nun şarkıları eşliğinde katılımcılar bir araya geldi. Açık mikrofon etkinliğinde iletişim, iyilik ve paylaşım üzerine konuşmalar yapıldı. Ayrıca Konya Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aytekin Can ve Prof. Dr. Sedat Şimşek, “İletişim, Sinema ve Ev” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

“GÜÇLÜ BAĞLAR KURDUK”

Alanya Üniversitesi İletişim.ve Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Burçin ÜNAL, festivalin amacının ev kavramını sanat ve iletişimle yeniden düşünmek, aidiyet ve paylaşım duygusunu güçlendirmek olduğunu belirtti.