AK Parti Alanya tek adayla seçime gidiyor AK Parti Alanya tek adayla seçime gidiyor

Her yıl Eylül ayının üçüncü cumartesi günü kutlanan Dünya Temizlik Günü dolayısıyla Alanya’da da farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün öncülüğünde yapılan programa, Belediye Başkan Yardımcıları Murat Levent Koçak, Abdullah Akbaş, Abdurrahman Kahya, CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, Belediye Başkan Danışmanları Faruk Konukçu, Nazmi Zavlak, Meclis Üyeleri, Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir, Çevre Koruma Kontrol Müdürü Sevda Çapa, mavi bayraklı oteller, dernekler, kurum temsilcileri, STK’lar, öğretmenler, eko okul projesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

ALANYA KALESİ’NDE 150 KİLODAN FAZLA ÇÖP TOPLANDI

Sabah saatlerinde Alanya Kalesi’nde buluşulduktan sonra farklı gruplar halinde Tophane ve Hisariçi Mahallelerinde çöp toplama etkinliği gerçekleştirildi. Sürdürülebilir çevre olgusunu vatandaşlar arasında yaygınlaştırma, çevrenin korunması ve atık yönetimi bilincinin oluşturulması gibi pek çok önemli konuda farkındalık yaratan etkinlik kapsamında toplanan çöpler, Kızılkule önünde bir araya getirildi. Yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucunda 150 kilodan fazla atık toplandı. Kızılkule önünde yapılan ikramlar ve fotoğraf çekimiyle program sona erdi. Toplanan çöpler ise geri dönüşüme gönderildi.

KOÇAK: GELECEĞE TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKMAK İÇİN BU KONU ÇOK ÖNEMLİ

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak etkinliği değerlendirerek, “Bugün, Dünya Temizlik Günü kapsamında Alanya’da bir etkinlik gerçekleştirdik. Birkaç hedefimiz vardı. Kentin temiz tutulması anlamında farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Hem tarihi mekanlara dikkat çekiyoruz hem de buraya gelemeyen halkımızın da kentimizi nasıl temiz tutması gerektiği konusunda bir mesaj vermeye çalışıyoruz. Kentimizin temizliği ile ilgili bu aktivite de bize paydaşlık eden sivil toplum kuruluşları, oteller, dernekler, öğrencilerimiz var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sadece Kale Yarımadası'nda iki mahallemizden topladığımız atıklar bunlar. Dolayısıyla bir günde ne kadar atığın doğaya kontrolsüz bırakıldığının dikkatini çekmek istiyoruz. Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya tekrar davet ediyoruz. Yaşadığımız kente sahip çıkmak, geleceğe daha temiz bir çevre bırakmak için bu konu çok önemli.” dedi.