Ekonomi

Alanya’da açlıkla savaşıyorlar! Emekliler çok fazla fakirleşti

Alanya'da emekliler, haklarını savunmak için sokaklara döküldü. Tüm Emekli Sen Alanya Şube Başkanı Mehmet Güldal önderliğinde düzenlenen protestolarda emekliler "Sefalete teslim olmayacağız" sloganıyla seslerini duyurmaya çalıştı.

Güldal, yaptığı açıklamada ülkenin tarihinin en karanlık dönemlerinden birini yaşadıklarını belirterek, hükümetin politikalarının işçileri, emeklileri ve asgari ücretlileri bilinçli olarak yoksullaştırdığını iddia etti. Ülkede iki farklı tablo olduğunu söyleyen Güldal, bir yanda zenginleşen küçük bir azınlık, diğer yanda ise giderek yoksullaşan geniş halk kitleleri olduğunu vurguladı.

Protestocular, Türkiye'deki yüksek işsizlik ve yoksulluk oranlarına dikkat çekti. Güldal'ın verdiği bilgilere göre, çalışanların önemli bir kısmı açlık sınırının altında gelirle yaşam mücadelesi veriyor. Özellikle emeklilerin durumunun kritik olduğu, birçoğunun açlık sınırının yarısını bile bulmayan aylıklarla geçinmeye çalıştığı belirtildi.

Emekliler ve kamu çalışanları, insanca yaşamaya yetecek ücret, adil bir vergi sistemi ve güvenceli iş talep ediyor. Güldal, tüm kamu çalışanlarını ve emeklileri bu haklı mücadelede birleşmeye davet etti.