Ekonomi

Alanya’da bakkala 28 bin TL su faturası: “Ödeme şansım yok!”

Alanya'da bir bakkala 28 bin TL'lik su faturası geldi. Bakkal sahibi Mahmut Aydın, gelen fatura karşısında adeta şok oldu.

Alanya İncekum Mahallesi'nde bakkal işleten Mahmut Aydın, işletmesinin su faturasının fahiş bir şekilde arttığından şikâyet ediyor. İşletmesinde sadece 2 musluk bulunan Aydın, Temmuz ayında 1.268 TL olan su faturasının, Ağustos ayında 28.000 TL'ye çıktığını belirtti.

Alanya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) tarafından yapılan aşırı su zammının, Alanya'daki vatandaşların ve esnafın yaşam standartlarını olumsuz yönde etkilediği görülüyor. Zaten zor durumda olan esnafın, bu fahiş su faturaları karşısında iş yükünün daha da arttığı anlaşılıyor.

Aydın, “ASAT su kaçağı var diyerek bir şey yapmadı. Bu faturayı ödeme imkanımız yok” diyerek yetkililere seslenirken yüksek su faturalarını ödeyemeyen esnaf ve vatandaşlar, giderek daha zor durumlara düşüyor. ASAT'ın aldığı kararlar neticesinde Alanya'daki yaşam standartlarının da düşmeye başladığı belirtiliyor.

Alanya Belediyesi ve ASAT yönetiminin, bu aşırı su zamlarını gözden geçirmesi ve vatandaşları rahatlatacak çözümler üretmesi bekleniyor. Aksi takdirde, esnaf ve halk arasında derin hoşnutsuzluklar baş gösterebilir.