Ülkedeki yükseköğretim sistemini hedef alarak çarpıcı açıklamalar yapan Zafer Partisi Alanya İlçe Başkanı Dr. Tahsin Biner, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, açılan birçok üniversitenin kalitesiz olduğunu ve gençlerin işsizlikle karşı karşıya kaldığını belirtti. Biner, meslek edindirme üzerine yoğunlaşan okulların açılması gerektiğini savundu.

Biner, "Her köşe başında açtığınız 5 para etmez üniversite bozuntuları yerine acilen sıvacı boyacı su tesisat, elektrik tesisat, mobilya, marangoz, fayans ustaları yetiştiren okullar açın. Saçma sapan fakültelerde okuyan, sonrada kahve köşelerinde sürten gençlerin hayatını kurtarın..." sözleriyle mevcut eğitim sistemini eleştirdi.

Alanya’dan Ankara’ya otobüs kaldırılacak Alanya’dan Ankara’ya otobüs kaldırılacak

Biner'in bu açıklamaları, ülkedeki işsizlik sorunu ve gençlerin geleceği konusunda yaşanan kaygıları bir kez daha gündeme getirdi. Özellikle son yıllarda artan üniversite sayısı ve mezun sayısı, işsizlik sorununu daha da büyütmüştü. Biner'in önerisi, mesleki eğitime verilen önemin artırılması gerektiği yönündeki tartışmaları alevlendirdi.