Etkinlikte, Engelsiz Sanat Atölyesi öğretmeni tarafından önceden çizilen bir tablonun mizanpajı, otizmli bireyler tarafından boyanarak renklendirildi. Tabloda yer alan her çizgi, form ve renk; otizmli bireylerin duygularını, iç dünyalarını ve kendilerini ifade etme biçimlerini yansıttı. Otizmli bireyler bu eser aracılığıyla, “Her parçanın bir yeri, bir de nedeni var. Hikayeme farklı açıdan bakabilirsin. Sen de benimle otizme kırmızı ışık yakıp parlayan dünyamı görebilirsin. Perdemi açmama, yürüdüğüm yolumda adımlarıma destek olabilirsin. Benim dünyamda sen de ışığım ol” mesajını paylaştı.

Akçatı’da imece usulüyle büyük hizmet Akçatı’da imece usulüyle büyük hizmet

KONUKÇU: “SANAT, FARKLILIKLARI BİRLEŞTİREN GÜÇLÜ BİR KÖPRÜDÜR”

Alanya Belediyesi Başkan Danışmanı Faruk Konukçu, otizmli bireylerin toplumla güçlü bağlar kurabilmesi için bu tür etkinliklerin önemine değinerek, “Sanat sadece bir ifade aracı değil, aynı zamanda birleştirici ve iyileştirici bir güçtür. Bugün burada, otizmli bireylerimizin dünyalarına ortak olduk. Onların renkleriyle, duygularıyla, bakış açılarıyla zenginleşiyoruz. Bu etkinlik hem toplumsal farkındalığı artırmak hem de onların potansiyellerine ışık tutmak adına kıymetli bir adımdı.” dedi.

CEYLAN: DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Programa katılan Belediye Meclis Üyesi Halime Dim Ceylan da, “Alanya Belediyesi olarak özel gereksinimli bireylerin sosyal yaşama aktif katılımlarını desteklemeye, toplumda empati ve farkındalık oluşturmaya yönelik projelere devam edeceğiz.” diye konuştu.