Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Gazipaşa Meslek Yüksekokulu Denizcilik Bölümü için tahsis edilen arazinin işgal altında olmasıyla karşı karşıya. İddiaya göre üniversitenin Cikcilli yerleşkesinde de benzer bir sorun yaşanırken, Kestel yerleşkesinde de işgal nedeniyle araziler kullanılamaz durumda.

Gazipaşa'da tahsis edilen 13,5 dönümlük arazinin en değerli kısmı, uzun yıllardır bir lunapark tarafından işgal ediliyor. Üniversitenin burayı eğitim amaçlı kullanması engellenirken, yetkililerden konuya dair net bir adım atılması bekleniyor.

Bakan Tekin'den velilere uyarı: Ek kaynak almayın Bakan Tekin'den velilere uyarı: Ek kaynak almayın

ALKÜ'ye tahsis edilen diğer arazilerde de orman ve vatandaş arazileriyle ilgili davalar nedeniyle sorunlar yaşanıyor. Bu durum, üniversitenin eğitim yatırımlarını önemli ölçüde aksatıyor.

Uzmanlara göre, 3091 sayılı Kanun ile bu işgallerin önlenmesi mümkün. Ancak henüz bu yönde net bir adım atılmadı. Bu durum, hem üniversitenin gelişimini hem de bölgenin eğitim seviyesini olumsuz etkiliyor. Yetkililerden konuya bir an önce çözüm bulunması bekleniyor.