Alanya Kızılkule’de klasik müzik şöleni Alanya Kızılkule’de klasik müzik şöleni

Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında Alanya Belediyesi, İlçe Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nda açılan el sanatları kurslarına katılan kadınların el emekleri, düzenlenen yıl sonu sergisiyle taçlandırıldı. Cikcilli, Obagöl, Hanımeller 1, Güllerpınarı El Sanatları Merkezi, Hacet ve Güllerpınarı Muhtarlık ofisini kapsayan 6 merkezin yıl sonu sergisi birleştirilerek oluşturulan ‘Üreten Ellerden Bir Tutam Mutluluk’ sergisi, gerçekleştirilen açılış töreniyle vatandaşların beğenisine sunuldu.

Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine; Belediye Başkan Vekili Murat Levent Koçak, Belediye Meclis Üyeleri, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Yıldırım, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura, kurs eğitmenleri ve vatandaşlar katıldı. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yıldırım, sosyal projelerin önemine değinerek, Alanya Belediyesi’ne bu tarz sanatsal, kültürel sergilere verdikleri önem ve destek için teşekkür etti.

Sergide, kursiyerlerin hünerli ellerinden çıkan hüsnühat, rölyef, koza, kumaş çiçek, iğne oyası, giyim, mefruşat, dekoratif sepet, ahşap boyama ve resimden oluşan binlerce ürün yer aldı. 14 usta öğretici tarafından 6 kurs merkezinde bin 773 kursiyere verilen eğitimlerin sonucunda elde edilen el emeklerinden seçkiler, üç gün boyunca Belediye Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak sergilendi. Sergide vatandaşlara sunulan ürünlerin birçoğunun Alanya’nın çerçeve markası olan Foto Moda atölyesinde imal edilmesi, sergiye ayrı bir güzellik getirdi.