Basın açıklamasında, yasa teklifine tepkilerini dile getiren hayvan hakları savunucuları, 55 gündür direnişte olduklarını ve yasa teklifinin kabul edilmesi halinde birçok canlının katledileceğini savundular.

Tepkiler çığ gibi büyürken, basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Alanya'da onu koparmayın, hayatınız kararmasın Alanya'da onu koparmayın, hayatınız kararmasın
  • "Dostlarımız için tam 55 gündür direnişteyiz, yaşam nöbetindeyiz!"
  • "Hayvanların yaşamları hak savunucularının olmadığı salonlarda bütün katliam plancılarının, tetikçilerinin bulunduğu salonlarda tartışılıyor."
  • "Kana susamış iktidara, sahte haberlerle toplumu manipüle eden trol ordusuna, kendisine gazeteci deyip meslek etiğini yok sayarak hayvanların yaşam hakkını anketler açarak bir avuç takipçisiyle tartışmaya açanlara, her gün bilimden uzak, yeni nefret söylemleri ile toplumu kutuplaştıranlara, halkın parkını halka kapatanlara, halkın meclisine halkı almayanlara, protesto hakkımızı engelleyenlere karşı; hayvanları, sokakta yaşayan köpekleri, dostlarımızı savunuyoruz!"
  • "Gözyaşlarımızla ulaşmaya çalıştığımız ise iktidarın, hayvan düşmanlarının, katillerinin merhameti değildir asla! Bu gözyaşlarıyla biz kendi türünden olmayana da saygı duyacak olan insanlığa ulaşacağız!"
  • "Direnişimiz devam edecek! 55 gündür meydanlarda, sokaklarda yaptığımız da budur! Dönüşüyor ve dönüştürüyoruz farkındayız! Dostlarımızın haklarını, boğdukları sesimizi yeniden bularak savunuyoruz! Tek bir talebimiz var! Hayvana, insana, yeryüzüne özgürlük! Ve biliyoruz ki! Vermeyeceksiniz, söke söke biz alacağız bunu sizden!"