Alanya

Alanya’da Hayvanları Koruma Günü kutlandı

Hayvanları Koruma Günü, Alanya Belediyesi Demirtaş Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kutlandı. Belediye Başkan Danışmanı Faruk Konukçu, “Çalışmalarımız sonucu artık Alanya’da ne barınak ne de sokak hayvanları olumsuz anlamda konuşulacak” dedi.

Alanya Belediyesi Demirtaş Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle bir program düzenlendi. Etkinliğe; Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Başkan Danışmanı Faruk Konukçu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Alanya Şefi Mevlüt Kodal, Belediye Meclis Üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Öğrenciler, köpek ve kedi maması getirerek, Merkez'e hediye ettiler. Hayvanların yaşam alanlarını gezen öğrenciler, veteriner hekimler ve görevliler tarafından sokak hayvanları konusunda bilgilendirildi. Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü, öğrencilere mama ve su kabı hediye etti.

KODAL: BAKAMAYACAĞINIZ HİÇBİR HAYVANI SAHİPLENMEYİN

Program kapsamında Doğa Koruma ve Milli Parklar Alanya Şefi Mevlüt Kodal bir konuşma yaptı. Öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunan Kodal, “Özellikle 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile evcil hayvanlar korumaya alınmıştır. Yine 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında av ve yaban hayvanları korumaya alınmıştır. Bugünün önemi olarak şunu bilmemiz gerekiyor. Hayvanlara sahip çıkmalıyız. Sahiplenmiş olduğumuz hayvanların ihtiyaçlarını gidermeliyiz. Hayvanları sahipleniyoruz ve belirli bir süre sonra sokağa bırakıyoruz. Hayvan kendisinin ihtiyaçlarını giderme alışkanlığı olmadığı için de perişan halde sokaklarda dolaşıyor. Bunun sebebi biz insanların bu işi bilinçsiz yapmasıdır. Devamlı olarak bakamayacağımız hiçbir hayvanı sahiplenmeyin. Çünkü hayvan sahiplenmek büyük sorumluluk getiriyor" dedi.

KONUKÇU: 2025 YILINDA ALANYA’NIN GÜNDEMİNDEN BU SORUNU ÇIKARACAĞIZ

Başkan Danışmanı Faruk Konukçu ise yaptığı konuşmada, “Doğada bizimle birlikte hayatın bir parçası olan tüm canlıların daha iyi, daha güzel, mutlu, sağlıklı bir yaşamın parçası olması sizlerin onlarla kuracağı bağ ile olur. Bizim işimiz belediye olarak size bunun ortamını oluşturmak. Amacımız bu canlıların da aslında bizim hayatımızın birer parçası olduğunu fark ettirebilmek. Bütün canlılar bizim de içinde bulunduğumuz ekosistemin parçadır. Hem kendimizi hem de tüm canlıları ortak bir yaşamın parçası olarak görmeyi ve onların ihtiyaçlarını da kendi ihtiyaçlarımız gibi görmeyi görev edinmeliyiz. Lütfen hayatınıza soktuğunuz bütün canlıları yaşamınızın sonuna kadar kendi hayatınızın bir parçası olarak görün. Eğer bunu yaparsak zaten sokak hayvanı diye bir kavram olmaz, sahipsiz hayvan olmaz. Sizin dışınızda olan konuları yönetmek bizim işimiz, biz de onları sahipleniriz. Onlara güzel yaşam alanları kurarız ve hepimiz için yaşanılabilir bir Alanya’yı var etmiş oluruz. Burası yıllardır var ve çok güzel bir alan. Tabi ki eksikleri var. Daha iyi bir barınak olması için Acil Eylem Planımız var. Alanya Belediyesi’nin ve Alanyalı dostlarımızın, yardımseverlerimizin, burayla ilgili hayalleri olan, buraya dokunmak isteyen herkesin imkanlarını bir araya getirip, burada yaşayan canlıların daha iyi bir yaşam koşullarına ulaştırılması için önemli bir hayalimiz var. 2025 yılında artık Alanya’da ne barınak ne de sokak hayvanları olumsuz anlamda konuşulacak. Biz hepsini çözmeye söz veriyoruz. Osman Tarık Özçelik Başkanımız bu konuda ciddi adımlar atıyor. Hayvansever dostlarımızla beraber gelecek yıl Alanya’nın gündeminden bu sorunu çıkaracağız” diye konuştu.