Alanya'da uzun süredir devam eden okul yerleşimi sorunu, yeni bir krizle sarsıldı. Yıllardır ÖHEP Koleji'nin kullandığı arazinin Alanya Üniversitesi kampüsüne dönüştürülmesiyle başlayan süreç, Waldorf Yaşam Okulu ile yapılan anlaşma sonrasında bir süreliğine çözümlenmiş gibi görünüyordu. Ancak taraflar arasında yaşanan anlaşmazlıklar, krizi yeniden alevlendirdi.

ÖHEP Koleji'nin, Waldorf Yaşam Okulu ile yaptığı kira anlaşması ve ilk taksit ödemelerine rağmen, okula girişlerine izin verilmemesi üzerine durum gerildi. Waldorf yönetimi, ÖHEP'in okula girişini, okulun eğitim modelinin devam etmesi şartına bağladı. Taraflar arasındaki bu anlaşmazlık, jandarmanın da olay yerine çağrılmasına neden oldu. Milli Eğitim Bakanlığı ise yaşanan gelişmeler üzerine, okulların açılış ve kapanış işlemlerine dair inceleme yapmak üzere müfettiş görevlendirdi.

Alanya'ya vaat edilmişti: O proje yerinde sayıyor Alanya'ya vaat edilmişti: O proje yerinde sayıyor

Alanya'da eğitim gören yüzlerce öğrenci ve veli, yaşanan bu gelişmelerden olumsuz etkilenirken, yetkililerden sorunun bir an önce çözülmesi bekleniyor.