Alanya

Alanya’da içi beni yakar, dışı Liçi! Bakması ücretsiz, fiyatı ise…

Aşk meyvesi olarak adlandırılan ve tadı üzüme benzeyen Liçi, Alanya’da kilosu 2 bin liradan satışa sunuldu.

Kökeni Çin olan, genellikle Asya'nın güneyinde ve Güney Amerika'da yetişen Liçi meyvesi, Alanya’da da üretilerek satışa sunuldu. Çin'le özdeşleşmiş bir meyve olan ve zamanında halktan vergi olarak toplanan Liçi’nin fiyatını görenler gözlerine inanamıyor. Kilosu 2 bin liradan satışa sunulan Liçi’nin birçok faydası bulunuyor.

LİÇİ MEYVESİNİN FAYDALARI

Litchi, lychee, lichee olarak da bilinen Liçi, içinde birçok vitamin ve mineral bulunduruyor. C vitamini bakımından yüksek ve 9 tanesi günlük C vitamini ihtiyacını karşılamaya yeter. Aynı zamanda lif kaynağı. Kalsiyum, selenyum, bakır, fosfor ve magnezyum bakımından da zengin.

TADI ÜZÜME BENZİYOR

C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücut direncini arttıran liçi, lif kaynağı olduğundan ötürü de tok tutuyor ve kilo almama aşamasındaki insanlara yardımcı oluyor. Metabolizmanın hızlanmasını sağlayarak kilo vermeye de yardımcı oluyor. Dikkat edilmesi gereken tek yanı, üzüme benzeyen tadı ve şekerli yapısından dolayı diyabet hastalarının dikkatli tüketmesi gerekliliği.

LİÇİ NASIL YENİR?

Liçi meyvesinin dışı sert kabukla çevrili. Bu kabuk kolayca soyulduktan sonra ortasında şeftalidekine benzer çekirdek çıkarılmalı, sonra yenmeli. Türkiye'de büyük alışveriş merkezlerinin tropikal meyveler reyonlarında bulunabilen liçi, soğuk ve nemli ortamda muhafaza edilmeli.