Alanya, İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. İskele'deki Şelale önünde açılışı gerçekleştirilen Fuar, 1-5 Haziran günleri arasında ziyaretçilerini karşılayacak. Açılış törenine Antalya Valisi Hulusi Şahin, İşyurtları Daire Başkanı Hüsnü Gezginci, Kaymakam Fatih Ürkmezer, Belediye Başkan Vekili Murat Levent Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Antalya İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Engin Burak Mindivanlı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Direk, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, Belediye Meclis Üyeleri ile davetliler katıldı.

46 CEZA İNFAZ KURUMU İŞYURDU MÜDÜRLÜĞÜ KATILDI

İşyurdu atölye ve tesislerinde hükümlü ile tutuklulara yönelik gerçekleştirilen işbaşı mesleki eğitimler sonucunda üretilen ürünlerin satışının, pazarlamasının yapıldığı 2. İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’nda, 46 Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü'nün yer aldığı belirtildi.

TEKİN: “TEMEL AMAÇ TOPLUMA YENİDEN KAZANDIRMAK”

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan fuarın açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü'nün iştirak ettiği ve temel amacının ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ile tutukluların işyurdu faaliyetlerine katılımını sağlamak olduğunu kaydetti. Buna göre meslek edindirmek, yeniden suç işlenmesini önlemek, sorumluluk duygusuna sahip bireyler olmalarını sağlamak suretiyle topluma yeniden kazandırmak olan faaliyetleri tanıtmayı hedeflediklerini vurgulayan Tekin, "İşyurtlarında gerçekleştirilen mesleki eğitim çalışmaları ve diğer iyileştirme programlarıyla kentimizde ilk kez yapılan fuarımızda, hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen gıda, tekstil, hediyelik eşya, mobilya ve deri ürünlerinden oluşan yüzlerce çeşit ürün sergileniyor” dedi.

GEZGİNCİ: “İŞYURTLARI DÜNYA’YA ÖRNEK OLAN BİR YAPIDIR”

Mahmutlar El Sanatları Merkezi yıl sonu sergisi açıldı Mahmutlar El Sanatları Merkezi yıl sonu sergisi açıldı

İşyurtları Daire Başkanı Hüsnü Gezginci ise; “İşyurtları kurumu hükümlü ve tutukluların cezalarının infazı sırasında işbaşı mesleki eğitimleri verilmek suretiyle meslek edindirmelerini sağlamak ya da var olan mesleklerinin devamını temin etmek amacıyla kuruldu. İşyurtları Kurumu'nun temel amacı, cezaları infaz olan hükümlü ve tutukluların insan odaklı bir yapıda iyileştirme temelli bir sisteme dahil edilerek, işbaşı meslek ve sanat öğretimi hedefiyle topluma yeniden kazandırmak ve onları yeniden gelecek hayatlarına hazırlamaktır. İşyurtları Kurumu mobilya, metal, tekstil, gıda, tarım ve hayvancılık ürünleri ile hizmet iş kolları ve eğitimi amaçlı kurulmuş sosyal tesisleriyle dünyaya adeta örnek olan bir yapıya kavuşmuştur. Kurumumuzla 368 İşyurdu Müdürlüğü'müz aracılığıyla yaklaşık 200 farklı iş kolunda bin 700’den fazla atölye ve tesisle işbaşı mesleki eğitimler sırasında yüzlerce ürün üretiliyor. Ülke genelinde 82 satış mağazası ve Ceza İnfaz Kurumlarındaki kantinlerle birlikte bazı kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları doğrultusunda üretimler gerçekleştiriliyor. Yılda ortalama 60 bin civarında işbaşı mesleki eğitimler sırasında yapılan üretimlere katılıyor. Bu üretimler sırasında yerli ve milli ekonomiye destek olunuyor. Ülke ekonomisine önemli katkı sağlanıyor. Ayrıca eğitimlere katılan hükümlü ve tutuklulara gündelik ücreti ödeniyor. Elde edilen kardan pay verilmekte ve kısmi sigortaları yapılarak destek olunmaktadır” diye konuştu.

ŞAHİN: “HERKES İKİNCİ BİR ŞANSI HAK EDER”

Kürsüye gelen Antalya Valisi Hulusi Şahin de konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bir şekilde cezaevine yolunuz düşebilir. Bunu son durak olarak görmemek lazım. Herkes ikinci bir şansı hak eder. Cezaevleri bir suçun karşılığı olarak var. Bunun yanında cezaevlerinin ıslah, hayata yeniden kazandırma, ikinci şans verme fonksiyonu esas itibariyle var. Bunun bir tezahürü olarak Adalet Bakanlığı’nın çok fedakar şekilde yürüttüğü faaliyetlerle, cezaevlerindeki hükümlüler, tutuklular sayısı belli olmayacak kadar çok imkanlarla yeni bir şansı edinmesi için hayata hazırlanıyor. Çok geniş yelpazede üretimler yapılıyor. Böylece hem tutuklulara hem hükümlülere ilerdeki hayatlarında çok daha erdemli yaşam sürmeleri ve helalinden kazanç elde edebilmeleri için her türlü imkan sunuluyor. Mesele cezaevine düşmek değil, mesele bundan ders alıp alamamak. Bu fırsatları umuyorum oradaki kardeşlerimiz iyi değerlendirecektir. Alanya güzel bir coğrafya ve çok güzel bir şehir. Bu tür etkinliklerle bu şehri kültürel olarak da diğer hususlarda da imar etmek bizim görevimiz. Bu fuar, bunun bir unsuru oldu. Eminim cezaevindeki kardeşlerimizin yapmış oldukları el emeği, göz nuru eserlerle Alanyalılar ilgilenecektir ve güzel bir hafta sonu geçirecektir." Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek, fuarın açılışını gerçekleştirdi. Davetliler, stantları gezerek, satışa sunulan ürünleri incelediler.

YÜZLERCE ÜRÜN BEĞENİYE SUNULDU

Alanya’da ilk kez kurulan İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’nda, hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen gıdadan tekstile, gümüş işlemeciliğinden ahşap hediyelik eşyaya ve mobilyadan deri ürünlerine kadar yüzlerce çeşit ürün halkın beğenisine sunuluyor. İskele Şelale meydanında kurulan fuar, 1-5 Haziran tarihlerinde 14:00-22:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.