İddiaya göre, "yarı resmi" olarak nitelendirilen bir çete, Hazine'ye ve Milli Emlak'a ait yaklaşık 700 parça gayrimenkulü yasadışı bir şekilde satışa çıkardı. Gazeteci Fatih Altaylı'nın aktardığına göre, satılan arazilerin toplam değerinin yaklaşık 10 milyar TL olduğu belirtiliyor.

Olayla ilgili olarak iki kamu görevlisi tutuklandı. Bunlar, Milli Emlak Şefi Ahmet Ö. ve harita mühendisi Alper U. olarak açıklandı. Ancak, tapuda da üst düzey yetkililerin olaya karıştığı iddia ediliyor.

Alman filozofun eşi de Alanya'da toprağa verilecek Alman filozofun eşi de Alanya'da toprağa verilecek

Altaylı, alıcıların kimliklerinin henüz açıklanmadığını, ancak Gazipaşa'daki söylentilere göre aralarında bazı iktidar mensupları, milletvekilleri ve eski bakanların olduğunun konuşulduğunu belirtti. Gazeteci Altaylı olayı "Hep onlar yiyecek değil ya biraz da biz yiyelim" mantığıyla açıklarken, satın alanların da arazilerin kamu malı olduğunu bilerek hareket ettiklerini vurguladı.

Yaşanan arazi vurgununda Alanya’dan hangi turizmci ve işadamlarının arsa talebinde bulunarak, satın alma işlemi gerçekleştirdiği ise bilinmiyor.

Bu iddialar, kamu mallarının korunması ve yönetimi konusunda ciddi endişelere yol açarken, yolsuzlukla mücadele konusunda daha sıkı önlemlerin alınması gerektiğini gözler önüne seriyor. Olay hakkında soruşturma devam ederken, daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor.