Alanya

Alanya’da o lisenin yurt dışı projesi kabul edildi

Alanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Erasmus+ projesi kapsamında öğrenciler, Avusturya, İsveç ve Macaristan'da bulunan işletmelerde 3 haftalık staj yaparak uluslararası mesleki deneyim kazanacak ve iş hayatına hazırlanacaklar.

Alanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı "Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanında Yenilikçi Uygulamalar Stajı" isimli Erasmus+ projesi, kabul edilerek uluslararası bir başarıya imza attı. 2024-2025 dönemini kapsayacak olan proje, KA122-VET kapsamında mesleki eğitimde kısa süreli öğrenici ve personel hareketliliği ile gerçekleşecek.

Proje kapsamında, Avusturya, İsveç ve Macaristan’da bulunan iş yerleriyle iş birliği yapılacak. Avusturya’daki SMH Car Service ve Platin Garage, İsveç’teki Bildeve ve Macaristan’daki Gablini Kft. işletmeleri ev sahibi ortak olarak belirlenmiş durumda. Her bir işletmeye, 5’er öğrenci ve 1’er öğretmenden oluşan gruplar, 3 hafta sürecek staj programlarına katılacak

Bu proje, öğrencilerimizin uluslararası düzeyde mesleki beceriler edinmesini sağlarken, aynı zamanda yabancı dil gelişimlerine de katkı sunacak. Staj sonunda öğrencilerimiz, aldıkları uluslararası sertifikalar ile iş hayatında daha güçlü bir konuma sahip olacaklar. Ayrıca, bu projeyle kurumumuzun uluslararasılaşma süreci hız kazanacak ve mesleki eğitim kalitemiz daha da artacaktır.

Proje başlangıç tarihi 1 Kasım 2024, bitiş tarihi ise 30 Ekim 2025 olarak planlanmıştır. Proje, hem öğrencilere hem de kuruma büyük katkılar sağlayacak.