Alanya

Alanya’da öğrencileri gelir gelmez kazıkladılar

Alanya'daki yeni üniversite öğrencileri, kent kartlarının geç alındığı gerekçesiyle yüksek meblağlarda ulaşım ücreti ödemek zorunda kalıyor.

Alanya'da yeni açılan üniversitenin öğrencileri, toplu taşıma araçlarına binmek için yaşadıkları zorluk nedeniyle mağdur durumda. Kent Kart başvurusu yapan öğrencilere en erken 9 gün sonraya randevu verilmesi nedeniyle, öğrenciler kampüs ile şehir merkezi arasında gidip gelen özel halk otobüslerine yüksek ücretler ödemek zorunda kalıyor.

Ring yapan otobüsle beraber günde 90 TL’ye varan yüksek ücretler ödeyen öğrenciler, bu durumdan hiç memnun değil. Özellikle üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin bu denli bir mağduriyet yaşaması kamuoyunda tepki topladı.

Konuyla ilgili olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile görüşen Nurettin Özçolak, öğrencilerin öğrenci belgeleriyle indirimli olarak otobüse binmelerine izin verilmesi talebinde bulundu. Ancak, kooperatif yöneticileri iddiaya göre bu öneriyi kabul etmedi.

Öğrencilerin yaşadığı bu mağduriyet, belediye başkanının özel kalemini de duyarsız bırakmadı. Başkanın özel kaleminden alınan bilgiye göre, ulaşım konusunda kendilerine de çok sayıda şikayet geldiği belirtildi.

Nurettin Özçolak, kamuoyunu duyarlılığa davet ederek, öğrencilerin kartları çıkana kadar öğrenci belgeleriyle ulaşımı indirimli kullanmalarını sağlamak için yetkililerden destek istedi. Öğrencilerin bu mağduriyetinin bir an önce giderilmesi ve öğrencilerin daha uygun koşullarda toplu taşıma araçlarını kullanabilmeleri için yetkililerin gerekli adımları atması bekleniyor.