Ekonomi

Alanya’da sokaklar boş: Esnaf maalesef sinek avlıyor

Alanya'da turizm sezonu beklentilerin altında geçiyor. Oteller dolu olmasına rağmen turistlerin harcama yapmaması esnafı zor durumda bırakıyor ve gelecek için endişelendiriyor.

Alanya'da turizm sezonu, esnafın umutlarını karşılamaktan uzak görünüyor. Otellerin dolu olmasına rağmen, gelen turistlerin alım gücünün düşük olması ve yeterince harcama yapmaması, esnafı ciddi ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya bırakıyor.

Esnaflar, geçen yıla kıyasla işlerin çok daha kötü olduğunu vurgulayarak, borçlarını ödemekte zorlandıklarını belirtiyor. Özellikle çarşı esnafı, sokakların boş olduğundan ve satışların düştüğünden yakınıyor. Bazı esnaflar, geçen yıl 500 TL'ye sattıkları malı bu yıl 500 TL'ye aldıklarını söyleyerek, artan maliyetlere dikkat çekiyor.

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, durumun ciddiyetini ortaya koyarak, esnafların beklentilerinin yüzde 30'unun bile gerçekleşmediğini açıklıyor. Demir, birçok esnafın çeklerinin karşılıksız çıktığını ve bazılarının işyerlerini devretmek istediğini belirtiyor.

Uzmanlar, Alanya'nın ekonomik anlamda katkı sağlayacak turistlere yönelmesi gerektiğini vurgularken, yüksek fiyatların da turistleri caydırdığına dikkat çekiyor. Önümüzdeki dönemde esnafları daha zor günlerin beklediği uyarısında bulunuluyor.