ALKÜ Sağlık Kampüsü Ortak Derslikler Binası Temel Atma Töreni bugün Cikcilli yerleşkesinde düzenlenen programla gerçekleştirildi. Programa; Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkan Vekili Halime Dim Ceylan, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Protokol Üyeleri, Kurum Amirleri, Siyasi Parti Başkanları, Oda Başkanları ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Alanya Belediye Başkan Vekili Halime Dim Ceylan tarafından konuşmalar gerçekleştirildi. Törende konuşma yapan Kaymakam Ürkmezer ise “Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi geçmişten günümüze büyüyüp gelişerek yaklaşık 20 bin öğrencisi olan bir üniversite haline geldi. İnşallah öğrencilerimiz de bu güzel eğitim yuvasında en iyi şekilde eğitim alacaklar. Emeği geçen başta Antalya Milletvekili sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, ALKÜ Yönetimine ve tüm herkese teşekkür ediyor, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Programda katılımcılara seslenen Mevlüt Çavuşoğlu ise Üniversitenin geçmişten günümüze ALKÜ’nün gelişimine değinerek “Üniversitemiz bundan 10 yıl önce kurulduğundan bugüne kadar çok büyük gelişimler kat ederek bugünlere geldi. Alanya Alaadin Keykubat Üniversitemiz bölgemizin gelişiminde yaptığı çalışma ve verdiği eğitim ile büyük rol oynuyor. Bugün de Sağlık Kampüsü Ortak Derslikler Binasının temelinin atılması için buradayız. Tarım ve Orman Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler ile üniversitemize kazandırdığımız bu yerleşkedeki kampüsü inşallah 1 sene içerisinde tamamlayarak öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Yeni binanın Alanya’mıza ve Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Alanya'da elektrik kesintileri devam ediyor Alanya'da elektrik kesintileri devam ediyor

Konuşmaların ardından Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Kaymakam Ürkmezer, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ve Protokol butonlara basarak ilk harcı döküp binanın temel atma törenini gerçekleştirdiler.