Alanya

Alanya’da yeni doğum yapan anneler unutulmadı

1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetim Birimi, yeni doğum yapan anneleri ve bebeklerini serviste ziyaret etti.

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetimi, emzirme haftası kapsamında bünyesinde sağlık hizmeti alan yeni doğum yapmış anneler ile bir araya geldi. Kadın doğum polikliniğinde anne adaylarına yönelik de stant açıldı. Dünya emzirme haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte yeni annelere emzirme ve anne sütünün önemi anlatılarak çeşitli ikramlarda bulunuldu. Çiçeği burnunda annelere kadın doğum servisinde hizmet veren hemşireler tarafından eğitim verildi ve Kadın Doğum Uzmanı Doktorlar ise annelerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Etkinlik kapsamında bir açıklama yapan Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Mesut Yıldırım, “Hastanemizde doğum yapmış anne ve bebeklerini ziyaret ederek anne sütünün önemi konusunda annelerle sohbet ettik. Sağlık Bakanlığımızca emzirme ve anne sütünün teşvikiyle ilgili yürütülen tüm programların temel hedefi; her bebeğin ilk 6 ay boyunca sadece anne sütü ile beslenmesinin sağlanması ve 6. aydan sonra uygun tamamlayıcı besinlerle beraber emzirmenin 2 yaşına kadar sürdürülmesidir. Bizde bu kapsamda hastanemizde doğum yapan tüm annelerimize, farkındalığı arttırmak adına anne sütünün ve emzirmenin önemini, yararlarını, doğru emzirme tekniklerini anlatmaktayız” diye konuştu.