2017 yılında kurulan Akdeniz Gençlik Derneği ulusal alanda gençlik çalışmaları yürüterek yerelde daha fazla etkinlik ve organizasyon gerçekleştirilmesi gerektiğini gözlemleyerek, bu alandaki ihtiyaçları karşılamak amacıyla yeni projeleri hayata geçirmeye karar verdi.

Akdeniz Gençlik Derneği, proje kapsamında fikir sahibi olan veya proje fikri geliştirmek isteyen sivil toplum örgütleri, kamu kurumları, meslek odaları ve sendikalar için Avrupa Birliği (AB) projelerinden destek almak amacıyla kapsamlı bir danışmanlık hizmeti sunacak. Bu yeni girişim, Alanya’daki sivil toplum yapısını güçlendirmeyi ve yerel projelerin uluslararası finansman kaynaklarına erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor.

DİĞER KURUMLARLA DENEYİM PAYLAŞIMI YAPILACAK

Alanya’ya gelen başkan çarpmıştı! Merhum Surul, mumlarla anıldı Alanya’ya gelen başkan çarpmıştı! Merhum Surul, mumlarla anıldı

Antalya bölgesinde AB projelerinden en çok yararlanan sivil toplum örgütü olarak bilinen Akdeniz Gençlik Derneği, bugüne kadar birçok başarılı projeye imza attı ve bölgedeki diğer sivil toplum kuruluşlarına ilham kaynağı oldu. Yeni başlatılan destek projesi ile dernek, deneyimini ve bilgisini Alanya’daki diğer kurumlarla paylaşarak onların da benzer başarılar elde etmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Proje kapsamında, katılımcı kurumlara yönelik çeşitli hizmetler sunulacak. Bunlar arasında:

Proje Fikir Geliştirme: Fikir aşamasındaki projelerin olgunlaştırılması ve AB projeleri kapsamında finanse edilebilecek hale getirilmesi.

Proje Yazma ve Başvuru Süreçleri: AB projeleri için gerekli olan başvuru formlarının doldurulması, projelerin yazılması ve başvuru süreçlerinin yönetilmesi.

Eğitim ve Atölye Çalışmaları: Sivil toplum örgütlerine yönelik eğitimler ve atölye çalışmaları düzenlenerek, proje yönetimi ve AB fonları hakkında bilgilendirme yapılması.

Danışmanlık Hizmetleri: Proje başvurusu yapmayı düşünen kurumlara birebir danışmanlık hizmeti sunulması ve başvuru süreçlerinde rehberlik edilmesi.

İzleme ve Değerlendirme: Başvurusu yapılan projelerin takibi, değerlendirilmesi ve gerektiğinde düzeltmelerin yapılması.

“STÖ’LERİN KAPASİTESİNİ ARTIRMASINI HEDEFLİYORUZ”

Akdeniz Gençlik Derneği Başkanı Muhittin Alp, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Alanya’daki sivil toplum örgütlerinin, AB projeleri sayesinde kapasitelerini artırmalarını ve sürdürülebilir projeler geliştirmelerini hedefliyoruz. Bu kapsamda vereceğimiz danışmanlık hizmetleriyle, yerel projelerin uluslararası platformlarda destek bulmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Derneğin girişimi Alanya’daki sivil toplum kuruluşlarının daha etkin ve sürdürülebilir projeler geliştirmesine katkı sağlayarak, bölgedeki sosyal ve ekonomik kalkınmayı desteklemeyi amaçlıyor. Proje, Alanya’daki sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek ortak proje geliştirilmesini teşvik edecek ve toplumsal değişimin daha ağ temelli ve sürdürülebilir olmasını sağlayacak” dedi.

FON KURULUŞLARI ALANYA’YA DAVET EDİLECEK

Proje kapsamında ayrıca, fon kuruluşlarının Alanya'ya davet edilerek ilçedeki sivil toplum örgütleri ile tanıştırılmasının planlandığını söyleyen Alp, “Bu etkinliklerin yerel projelerin uluslararası fon sağlayıcıları ile doğrudan temas kurması ve iş birliği imkanlarını artırması hedefleniyor. Destek hizmetleri tamamen ücretsiz olarak sunulacak. Ayrıca önümüzdeki günlerde, sivil toplum örgütleri, kamu kurumları, meslek odaları ve sendikalar için AB projeleri hazırlama eğitimi verilecek. Eğitimler, katılımcıların proje yazma ve başvuru süreçlerinde daha başarılı olmalarını sağlayacak. Dernek ofisinde sivil toplum kuruluşlarının toplantı ve organizasyonlarını yapabilecekleri alanlar mevcut. Yakında Alanya'daki bazı sivil toplum kuruluşları ile birlikte yurtdışı deneyim paylaşımı ve iş birliği ziyaretleri de düzenleyeceğiz. Bu ziyaretler, katılımcıların yurtdışındaki başarılı projeleri yerinde görmelerine ve benzer projeleri kendi bölgelerinde uygulamalarına yardımcı olacak” diye konuştu. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası arkasında bulunan derneğe 0551 073 26 16 numaralı telefondan veya [email protected] adresine e-posta adresinden ulaşılabilir.