Alanya’da burs geleneği: Kayıtlı isimlere her ay para… Alanya’da burs geleneği: Kayıtlı isimlere her ay para…

Alanya Belediye Meclisi Esnaf ve Ticaret Komisyonu Başkanı ve CHP'li meclis üyesi Ayhan Doğru, Antalya Havalimanı'ndaki iş yavaşlatma eyleminin turizm sektörüne ciddi zararlar verdiğini açıklamıştı.

Geçtiğimiz hafta açıklama yapan DT Transfer sahibi Ayhan Doğru, havalimanı görevlilerinin eylemi nedeniyle uçakların bazen havada tur atmak zorunda kaldığını, kalkışlarda ise saatleri bulan rötarlar yaşandığını belirtmişti. Doğru, bu durumun taşımacılara operasyonel anlamda ciddi zorluklar yaşattığını ve maddi kayıplara yol açtığını vurgulamıştı.

Antalya Havalimanı’nda Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) personelinin istedikleri zam taleplerini ve özlük haklarının verilmemesi üzerine başlattıkları eylem sebebiyle yaşanan kriz, bu kez AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında ele alındı. Toplantıda kontrolörlerin taleplerini ‘devlete şantaj’ olarak nitelendirenler olduğu gibi, yeni kontrolörlerin istihdam edilmesi gibi yöntemleri savunanların olduğu ileri sürüldü. 

Konuyla ilgili şikâyetleri dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a talip vererek “Bu işi ivedilikle çözün, sorumluları hesaba çekin” dedi.