Geçtiğimiz günlerde tarımsal elektrik abonelerine gelen %30'luk zam tepki ile karşılandı. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, zammın geri çekilmesi gerektiğini ve bunun üretim için en büyük hizmet olacağını söyledi. Küçük ölçekli üreticilerin bu zamdan dolayı ciddi şekilde zorlanacağını belirten Göktepe, zamma itiraz etti.

BORCUMUZ BİTMİYOR

Alanyalı üreticiler de zamlara tepki gösterdi. Üretici Mustafa Yıldırım, "Tarım artık para kazandırmıyor. İnşaatlaşmaya yönelmekteyiz" dedi. Üretici Fatma Kısa ise "Hiç borcumuz bitmiyor. Her şey pahalandı. Çiftçi 2 yıl daha dayanır, ondan sonra dayanamaz" diyerek zor durumlarını dile getirdi.

DAHA CİDDİ PROBLEMLER BEKLENİYOR

Üretici Ahmet Yalçın ise "En büyük sıkıntımız elektrik ve gübre zammı. Bu zamlar bizi daha çok fakirleştiriyor" dedi. Birkaç yıl sonra daha ciddi problemler olabileceğini de belirten Yalçın, üreticilerin zor durumda olduğunu kaydetti.

ZAM GERİ ÇEKİLMELİ

Alanya’da toprağa eken köşeyi dönecek Alanya’da toprağa eken köşeyi dönecek

Tarımsal elektrik abonelerine gelen %30'luk zam Alanya'da üreticileri isyan ettirdi. Zamma tepki gösteren üreticiler, bu zamlardan dolayı üretimde büyük sıkıntılar yaşayacaklarını ve Alanya'da üretimin biteceğini savundu. Yetkililerden ise zammın geri çekilmesi ve üreticilere destek olunması talebinde bulunuldu.