Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Rekreasyon Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile bölgeyi uluslararası bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyor. Üniversite, yürüyüş, koşu, paraşüt, bisiklet gibi birçok outdoor aktiviteyi teşvik ederek hem yerli hem de yabancı turistleri bölgeye çekmeyi amaçlıyor.

GÜNDOĞMUŞ'TA REKREASYON ROTALARI OLUŞTURULDU

Hollandalı heyet Alanya’da ağırlandı Hollandalı heyet Alanya’da ağırlandı

ALKÜ, Gündoğmuş ilçesindeki doğal güzellikleri ve tarihi mekanları kapsayan rekreasyon rotaları belirledi. Eğrigöl Yaylası, Çayır Yaylası gibi alanlar, bu rotalar üzerinde yer alıyor. Üniversite, bu rotaların uluslararası standartlarda bir cazibe merkezi haline getirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

BÖLGEYE EKONOMİK KATKI

Rekreasyon turizminin yanı sıra sağlık turizmi, ekoturizm ve agroturizm gibi diğer turizm çeşitlerinin de bölgeye katkı sağlayacağı belirtiliyor. ALKÜ, bu sayede hem bölge halkına hem de üniversiteye ekonomik katkı sağlamayı hedefliyor.

KISA SÜREDE SOMUT SONUÇLAR BEKLENİYOR

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, bu çalışmanın kısa sürede somut sonuçlar vereceğine ve Alanya'nın rekreasyonel sporlar alanında marka bir destinasyon olacağına inanıyor.