2 yıldır boşta kalan Antalya Milli Emlak Dairesi Başkanlığı görevine atanan Yusuf Karataş, 1991-1999 yıllarında İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Denetmeni, 2000-2017 yıllarında Muğla Defterdarlığı Milli Emlak Denetmeni, 2017-2019 yıllarında ise Balıkesir Defterdarlığı Defterdar Yardımcısı iken, Mayıs 2019 tarihinden itibaren Muğla Milli Emlak Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. Antalya’ya tayini çıkan başarılı ve deneyimli Milli Emlak Daire Başkanı Yusuf Karataş’ın mesai arkadaşları, verdikleri veda yemeğiyle Karataş’ı Antalya’ya uğurladılar.

BAŞKAN KARATAŞ AYNI ZAMANDA ŞAİR

Prof. Dr. Mesut Güner, TÜBİTAK başkan yardımcılığına atandı Prof. Dr. Mesut Güner, TÜBİTAK başkan yardımcılığına atandı

Dönemin valisinin talimatıyla görevden uzaklaştırılan ve bir takım şaibelere bulaştığı iddiasıyla gündeme gelen eski Antalya Milli Emlak Dairesi Başkanı Oğuzhan Sürmeli’nin yerine gelen Yusuf Karataş, şairliği ve yazdığı şiirlerle de tanınıyor.

SÜRMELİ NEDEN AYRILMIŞTI?

Antalya Milli Emlak Başkanlığı yaparken görevinden dönemin valisinin talimatıyla alınan Oğuzhan Sürmeli, son aylarda pahalı harcamalar yaptığı kulislerde konuşulmuştu. Mevcut görevinden el çektirilen Sürmeli, özel sektörde Prince Grup İcra Kurulu Başkanı olmuştu. Sürmeli’n hızlı yükselişi adeta parmak ısırtırken, geçmişteki siyasi ve bürokrasi çevresiyle turizm sektöründe şirketi Prince Grup adına yaptırım gücü kullandığı iddiaları ile gündeme gelmişti.