Antalya, turizmde yaşanan yoğunluk ile adından söz ettiriyor. Özellikle cumartesi günleri kente gelen turist sayısı adeta patlama yaratıyor. Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz'un açıklamalarına göre, her hafta sonu ortalama 100 bin turist şehir merkezine giriş yapıyor.

Havayolu şirketlerinin sefer sayılarını artırması ve Avrupa'da hafta sonlarının tatil başlangıcı olması, bu yoğunluğun başlıca nedenleri arasında yer alıyor. Özellikle Rusya, Almanya ve Polonya gibi ülkelerden gelen turistler, Antalya'yı tercih ediyor.

Turizmcilerin sevinci bir yandan devam ederken, diğer yandan da bazı endişeler bulunuyor. Turistlerin büyük bir kısmı, otellerde konaklayıp şehir merkezini ziyaret etmiyor. Bu durum, turizmcileri alternatif etkinlikler ve projeler geliştirmeye itiyor. Antalya'nın sadece deniz, kum ve güneş turizmi ile değil, aynı zamanda kültürel ve tarihi zenginlikleriyle de ön plana çıkması hedefleniyor.

Bu proje Alanya’da sezonu uzatabilir Bu proje Alanya’da sezonu uzatabilir

2023 yılında turizmde büyük bir başarı yakalayan Antalya, 2024 yılında da bu başarısını sürdürmeye hazırlanıyor. Sektör temsilcileri, bu yoğunluğun sürdürülebilir olması için gerekli altyapı yatırımlarının yapılması gerektiğini vurguluyor.