Alanya

Baraner: “Alanya betonla kendi canına kıymış”

Alanya'nın yoğun yapılaşmasının şehrin geleceğini kilitlediğini ve turizmi olumsuz etkilediğini savunan turizm duayeni Hüseyin Baraner, "Alanya kendi canına kıymış" dedi.

Baraner, helikopterle Alanya'yı havadan inceledikten sonra yaptığı açıklamada, şehrin planlama eksikliğinden ve betonlaşmadan şikayet etti. Baraner, bu durumun turizmciler ve esnaf üzerinde büyük bir baskı yarattığını ve Alanya'yı çıkmaz sokağa sürüklediğini vurguladı.

Yeşile geri dönmenin zaruri olduğunu söyleyen Baraner, "Ciddi bir Alanya mutabakatına ihtiyaç var. Kent Anayasası ile tüm katmanları bir araya getirip, bu çarpık yapıyı masaya yatırarak yeni bir Alanya yaratmak zorundayız. Yoksa çok geç olacak" dedi.

Baraner, Alanya'nın Avrupa'ya pazarlanmasının ancak büyük bir vizyon ve ciddi bir çabayla mümkün olacağını belirterek, "Eğer gerekli adımları atmazsak, Alanya'yı Avrupa'ya pazarlamak bir hayal olur. Artık harekete geçmek için geç bile kalınmıştır. Bu sıcak coğrafyayı ve harika insanları hak ettiği geleceğe taşımalıyız" diye konuştu.

Baraner, bu konuyu Alanya Belediye Başkanı Osman Özçelik ile de görüşeceğini söyledi.