Alanya

Başkan açıkladı: Alanya’da striptiz bar ruhsatı mı verilecek?

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’in, esnafa striptiz bar ruhsatı vereceğini söylemesi tartışmalara neden oldu.

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik'in, esnaf ve ruhsatlandırma çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada yer alan çarpıcı bir detay, kamuoyunda konuşuluyor. Özçelik, sosyal medyada yayılan barlar sokağı görüntülerine değinerek, "Gereğini yerine getirin, mekanınızı yapın, size striptiz bar ruhsatı vereyim dedim. Vereceğim" ifadelerini kullandı.  

Başkan Özçelik'in bu açıklaması, hem yerel hem de ulusal basında geniş yer buldu. Özçelik, söz konusu açıklamasında, barlar sokağındaki düzensizlikleri ortadan kaldırmak ve turizm kalitesini artırmak amacıyla böyle bir adım atmayı düşündüğünü belirtti. Ancak bu teklif, tartışmalara neden oldu.

Özçelik, "Dünyanın hiçbir ülkesinde halka açık restoranda barın veya masanın üzerinde insanları dans ettirmezler. Halkın barın karşısına geçip de dans eden kızları çektiği görüntüler hoş değil. Bizim kalitesini artırmaya çalıştığımız turizme olumlu katkı yapmaz, negatif katkı yapar. Gereğini yerine getirin mekanınızı yapın size striptiz bar ruhsatı vereyim dedim. Vereceğim. Dışarıdan gözükmeyeceği sürece barın gerekliliğini yerine getirdiği sürece kimseyi rahatsız etmeyecek" şeklinde konuştu.