Sekerhane Mahallesi 2395 ada 1 nolu parsel üzerinde bulunan Trio Kafe'nin ruhsat ve eklerine aykırı ilaveler yaptığı gerekçesiyle 19 Nisan 2019 tarihinde yapı tatil zaptı tutulmuştu. 25 Nisan 2019 tarihinde Alanya Belediyesi Encümen Kararı ile yasal işlem başlatılmış ve kafeye ruhsata aykırı ilaveleri kaldırması için süre verilmişti. Kafe sahibi, verilen süreye rağmen yasa dışı ilaveleri kaldırmadığı için 30 gün içinde kafeyi boşaltması tebliğ edildi.

Başkan Özçelik, bu konuda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Şehrimizi yasalara uygun hale getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kaçak yapılarla mücadele bu konudaki en önemli önceliklerimizden biri. Trio Kafe de ruhsat dışı ilaveler yapan ve yasalara uymayan bir işletmeydi. Bu nedenle yıkım kararı aldık. Kimse yasanın üstünde değildir. Bundan sonra da kaçak yapılara karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz."

Alanya’da panik anları: LPG’li otomobil alevlere teslim Alanya’da panik anları: LPG’li otomobil alevlere teslim

Trio Kafe'nin yıkımı, Alanya’da kaçak yapı mücadelesinin önemli bir adımı olarak görülüyor. Bu durumun, kentin imar planına uygun şekilde gelişmesine ve yasalara saygının artmasına katkıda bulunması bekleniyor.