CHP Alanya’dan 12 Eylül açıklaması CHP Alanya’dan 12 Eylül açıklaması

Özellikle arıtma tesisleri konusunda geçmiş yönetimleri eleştiren Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, geçmişte alınmayan önlemler nedeniyle şehrin arıtma sorunuyla baş başa bırakıldığını vurguladı.

Başkan Özçelik, “Benden önceki belediye yönetimi, mevcut arıtma tesisine yönelik talepleri onaylamadı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, yeni bir arıtma tesisi için adım atamadı. Şimdi ise arıtmanın Alanya’nın dışına taşınması için çalışmalar başlatıldı” dedi. Başkan Özçelik, önümüzdeki yıllarda Alanya’nın farklı bölgelerinde iki yeni arıtma tesisinin kurulacağını ve bu çalışmaların 30 ila 40 yıllık bir sorunu çözeceğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut arıtma tesisini yenilemek için 450 milyon liralık bir ihale sürecine girdiğini belirten Özçelik, bu adımlarla Alanya'nın uzun vadeli arıtma sorunlarını çözüme kavuşturmayı hedeflediklerini açıkladı.

Özçelik, geçmiş dönemlerde tahsislerin yapılmaması ve arıtma sorunlarının çözülmemesinden dolayı eleştirilerde bulundu. "Eski yönetim, bu yerleri arıtma tesisi yerine kültür ve sanat evi olarak tahsis etti. Şimdi biz, Alanya’nın geleceği için bu yanlışları düzeltmeye çalışıyoruz," dedi. Başkan Özçelik, tüm Alanya halkının yaşadığı sıkıntıları göz önünde bulundurarak çözüm üretmeye devam edeceklerini vurguladı.