p>CHP Kurultay Delegesi olan ve Alanya'yı temsil etme hakkı kazanan Avukat Hayati Bora, CHP İlçe Başkanı Ali Takavüt'ün kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Bora, “Eğer ben İl Başkanı Esen'in listesinde olmasam Alanya temsil edilmiyordu. Eleştirilmesi gereken konu, insanları seçeneksiz bırakmaktır" dedi.
Kendisine yönelik eleştirileri medyadan takip ettiğini belirten Avukat Hayati Bora, "Ben olmasam Alanya hiç bir yerde temsil edilmiyor olacaktı. Eleştirilmesi gereken insanları seçeneksiz bırakmaktır" dedi. Didem Karagöz ve Emine Keyaoğlu'nun önerildiği İl Başkan Adayı Tuncay Encenk'in Antalya'da Baykal'ı güçlü kılma adına aday olduğunu savunan Bora, "1 milyar oyum olsa bir tanesini Baykal ve onun adayına vermem. Alanya hiçbir zaman gerekli noktalarda temsil edilmedi. Temsil edilmenin yöntemi de İl Yönetimi'nde ve Kurultay'da yer almaktır. CHP İlçe Teşkilatı'nda yıllardır partiyi iktidara taşımak yerine parti içinde iktidar mücadelesi yapılıyor" diye konuştu.


Deniz Baykal'ın Antalya’da güçlü olması için çıkılan yolda kendisinin yer almayacağını da söyleyen Bora, sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP içinde herkesi kucaklayan bir anlayışın egemen olması gerekir. Sokakta özgürlük ve demokrasiyi savunan CHP önce kendi içinde birey olarak özgür olmalı. CHP İlçe Başkanı Ali Takavüt parti baronları tarafından yanlışa sürüklendi. Ben Takavüt'e ve yönetimine güveniyorum ama baronlar elini CHP'den çeksin. CHP yıllar sonra ilk kez halka hitap edebilen bir program hazırladı. İnsanların karnı aç. Bu söylemlerimizi halka ulaştıracak partililere ihtiyaç var."