HABER – Muammer SOYLU

Dünyanın en güçlü adamı olarak bilinen Avusturyalı atlet Franz Müllner, Alanya'da dikkat çekici bir rekor denemesi gerçekleştirecek. Alanya’nın yakından tanıdığı, 'Kral' lakaplı iş insanı Hasan Çavuşoğlu’na ait olan ve dünyanın en büyük tur teknesi unvanına sahip Legend Big Kral, 1000 ton çelikten yapılmış ve 1400 ton ağırlığında. Müllner, bu dev tekneyi yarın çekmeye çalışacak.

Özgür Özel: “Atatürk’ün emaneti Alanya size emanet” Özgür Özel: “Atatürk’ün emaneti Alanya size emanet”

ALANYA’DA DÜNYA REKORU DENEMESİ

Provasını bugün tamamlayan Müllner, Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurarak 58. dünya rekorunu kırmayı hedefliyor. Instagram’da 2 milyon takipçisi bulunan Müllner, daha önce 58 ton ağırlığındaki TIR’ı 10 saniyede 20 metre çekme, 60 tonluk kamyoneti eliyle sürükleme ve 1.8 tonluk helikopteri yere indirme gibi rekorlara imza atmıştı. Ayrıca, 81 tonluk bir treni yaklaşık 11 metre çekerek dikkat çekmişti.

KRAL ÇAVUŞOĞLU, ALANYA’YI TANITACAK

Hasan Çavuşoğlu’nun Legend Big Kral isimli 5 katlı gezi teknesi, haftanın belirli günlerinde gece kulübü tadında eğlence sunarken, Kundu - Kargıcak arasında hizmet vererek Alanya limanına her gün yüzlerce turist getiriyor. Müllner’in bu rekordan elde edeceği başarı, Alanya’nın tanıtımına da büyük katkı sağlayacak.