Alanya’da neler olacak? Yüzde 25 zam sınırı kalkıyor Alanya’da neler olacak? Yüzde 25 zam sınırı kalkıyor

Fenercioğlu, "Kentsel dönüşüm maalesef masa başında kanunlarla yönetmeliklerle anlatılıyor ama sahada birçok engellerle karşılaşıyoruz. Vatandaşımız aslında yanlış bilgilendiriliyor. Bunda bilgi eksikliği de olabiliyor. Burada hem kamu gücüyle, hem özel sektör gücüyle bu birleştirip, avukatlar aracılığıyla aslında ‘Hak, Hukuk, Adalet’ içerisinde iyi yönetilecek bir husus olarak algılıyorum." dedi.

Fenercioğlu, "Deprem değil, binalar öldürür. Bu nedenle bizim binaların öldürmesini engellemek için başta mühendislere düşen bir görev var. Hızlı bir şekilde planlayarak, kentsel dönüşümü hızlandırarak önünü açmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Turkmall öncülüğünde İzmir'de büyük bir kentsel dönüşüm projesinde yer aldıklarını ve Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu, bu anlamda İzmir'e de katkı sağlamak istediklerini söyleyen Fenercioğlu, "Kentsel dönüşüm deyince sadece yıkılıp yapılan bina değil, bölgenin sosyal gelişimine ayak uyduran, insanlara daha modern ve refah, sosyal yaşam alanları oluşturabilen kentsel dönüşüm projelerinde biz de her zaman taşın altına elimizi koymak istiyoruz." dedi.