Fikir, düşünce hareketi, konferans, sempozyum gibi sosyal ve kültürel etkinlikler sosyal bünyeyi beslediği gibi hitabet sanatının gelişmesi, genişlemesi, bilgi dağarcığının güçlenmesi açısından birçok sahada faydalıdır. Konuşmak için bilmek gerekirse; bilim için de okumak, gezmek, görmek, araştırmak şarttır. Gençlerin mikrofon tutmaya, toplum karşısında heyecanını gidermeye, derlemelerinden de toplumun istifadesine sumak suretiyle milli görev yapma bilincine eriştiğini görmek halkını muhakkak ki mutlu kılacaktır…
Kültür her nerde ise buna ulaşmak, milli kültüre sıkı sıkıya sarılmak suretiyle küresel kavramların millet lehine değerlendirilmesi önemlidir. Gençliği yönlendirmek, teşvik etmek siyaset kurumları için şarttır.19 Aralık, Perşembe günü, saat 18:00’de, Mahmutlar Belediye Düğün Salonunda İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi - millet ittifakı dayanışma ve kaynaşma stratejisi doğrultusunda gençlere mikrofon imkanı sağlandığına şahitlik yapmanın huzuru içindeyim. Önemli olan gençliğin fikir, düşünce ve duygularını ifade edebilme imkânı yanında toplum karşısında hitabet sanatına sarılmış olmasıdır. Mikrofonlar bizleri iyi tanır…
“Mahmutlar’da Gençler Konuşuyor” başlığı altında gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü gazeteci-yazar, Sn. Sudi Çandır Bey yapmıştır. Konuşmacılar: “Av. Sn. Ali Utku – Sn. Ecem Hacıeyüpoğlu: Türkiye’de ifade özgürlüğü; Sn. Kübra Akış – Sn. Betül Durnaoğulları: Ekonomi; Sn. Burak Salih Kutluca - Mehpare Uymaz: Genç işsizlik; Sn. Berke Sivri –DYT, Sn. Tunahan Yalım: Eğitim” konularında düşüncelerini ifade etmişlerdir. Başarıları daim olsun…
Bilgi her daim ulaşmak için kaynağında gizlidir. Kitaplar tozlu raflarda çürüsün diye değil, okunsun, bilgi edinilsin diyen ölçüsüz emeğin ürünüdür. Türkiye dünyanın en özel coğrafyasında yer almaktadır.“Mezopotamya, Helen-Grek, Roma-Bizans, Türk-İslam” kültürünün modern kültür ile kaynaştığı bir ülkedir. Tarihin her çağ ve sayfasında mutlaka birkaç cümleyi ifade edecek kadar derin ve geniştir. Dünyanın gözü bu topraklardadır….
Siyaset ve politikanın hırsı toplumu çıkmaza doğru itelemektedir. En yüksek meclislerde kişisel atışma ve politik dedikodu dışında üretime yol açılıp, yön verecek kadro sıkıntısı açıktır. Gençliğin mikrofonlara alışması bu konuları kolaylaştıracaktır. Gençlikyalnız ve çaresiz bırakılmamalıdır…
Türkiye kutuplaşma kıskacından kurtarılmalıdır. Rejimler daima tartışılır, noksanlıkları düzeltilir. Mutlu gelecek için sadece; “Devlet mi; Özel Sektör mü; Millet mi”zengin olmalıdır?” Hepsinin zenginleşmesi için bir misyon, ideolojik yapı var mıdır? Millet ittifakını herkes tanıyor; ama millet sektörünü hiç duymadınız mı? Gençlik yoksa gelecek de yoktur!..