Bölge

GÖKTAŞI DÜŞTÜ, TIKLA İZLE! Göktaşı Antalya’dan geçti mi? Alanya’da göktaşı görüldü mü?

Türkiye'nin birçok ilinde gökyüzünde alev topu gibi bir cisim görüldü. Vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla kaydedilen görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı. Görüntülerde, gökyüzünde parlak bir şekilde parlayan ve ardından sönen bir cisim görülüyor.

Loading...

Gözlemlere göre göktaşı, İstanbul, Bursa, Sakarya, Düzce, Karabük ve Antalya gibi birçok ilde görüldü. Göktaşının Antalya ve Alanya'dan da görüldüğü iddia edilirken, o anlara ait çok sayıda video paylaşıldı. Uzmanlar, gök cisminin muhtemelen bir meteor olduğunu ve atmosferde yok olduğunu düşünüyor. Bu tür olaylar zaman zaman yaşanabiliyor ve herhangi bir tehlike arz etmiyor.

GÖKTAŞI NEDİR?

Meteor, meteorit, göktaşı, meteoroit veya halk arasında bilinen isimleriyle kayan yıldız, düşen yıldız veya yıldız kayması; yıldızlardan, kuyruklu yıldızlardan veya asteroitlerden kopan küçük parçaların Dünya atmosferine girmesi sonucu oluşan ışık olayıdır. Bu parçalar atmosferdeki hava molekülleriyle sürtünerek akkor hale gelir ve ışık çizgisi oluştururlar.

Uzayda dolaşan 1 metreden küçük cisimler meteoroit olarak adlandırılırken, Dünya atmosferine giren ve sürtünme etkisiyle küçülen cisimlere meteor denir. Dünya yüzeyine düşen veya çarpan kalıntılar ise meteorit olarak bilinir.