CHP Alanya’dan 12 Eylül açıklaması CHP Alanya’dan 12 Eylül açıklaması

Kütahya’da Harlek Termal Oteli önünde 24 saat belediye araçlı nöbet tutulması, büyük tepki topladı. CHP'li Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin, önceki MHP'li başkan döneminde 20 yıllığına kiraya verilen otelin ruhsatını iptal etmesinin ardından, otel işletmecileri içeri giremez hale geldi.

İşletmeciler, ruhsat yenilemek için gerekli belgeleri hazırlamaya çalıştıklarını, ancak belediye personelinin "Mühür Nöbeti" tutarak giriş kapısına park edilmiş araçlarla girişlerini engellediklerini ifade ettiler. "Burası siyaset yeri değil, icraat yeri olacak" diyen Kahveci’nin uygulaması, kamuoyunda büyük eleştiri aldı.

Otel yönetimi, bekçi kulübesine ve bahçe kapısına da mühür vurulduğunu belirterek, “Ruhsat yenilemek istiyoruz ama içeri giremiyoruz. 24 saat arabalı nöbetin anlamı nedir?” sorusunu yöneltti. Tepkiler, belediyenin bu tür bir görevi olmadığını vurgulayan işletmecilerin dilekçeleriyle resmi mercilere iletilmeye başlandı.

Yaşananların ardından akıllara gelen ilk soru, sadece işletme ruhsatından mühürlü otelin bekçi kulübesi ve bahçe kapısına da mühür vurularak tahliye edilmek mi istendiği oldu.