Spor

Merih Demiral ceza mı alacak? Demiral, Hollanda maçında olacak mı?

Avusturya maçında attığı gollerle galibiyete katkıda bulunan Merih Demiral, yaptığı bozkurt işaretiyle UEFA'nın radarına takıldı.

UEFA, 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan Avusturya-Türkiye maçında "uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla" Merih Demiral hakkında soruşturma başlattığını açıkladı. Milli futbolcumuzun Avusturya'yı 2-1 yendiğimiz maçın ardından yaptığı bozkurt işareti, UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi kapsamında değerlendirilecek.

Soruşturma sonucunda Merih Demiral'a para cezası veya maç cezası gibi yaptırımlar uygulanabilir. Bozkurt işareti, UEFA tarafından "siyasi mesaj" olarak değerlendiriliyor. Bu tür siyasi mesajların sahada yasak olması nedeniyle, Demiral'ın yaptığının disiplin yönetmeliğine aykırı olduğu düşünülüyor. Merih Demiral'ın bu hareketi, Türkiye'de büyük yankı uyandırdı. Bazıları bu hareketi milliyetçi bir duygu olarak yorumlarken, bazıları da UEFA'nın bu konudaki tavrını eleştirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu da konuyla ilgili bir açıklama yaparak UEFA'nın soruşturmasını takip edeceğini ve milli takıma destek vermeye devam edeceğini belirtti. Merih Demiral'ın UEFA tarafından alacağı ceza, önümüzdeki günlerde belli olacak. Bu soruşturma, hem Merih Demiral'ın kariyeri hem de Türkiye Milli Takımı'nın turnuvadaki ilerleyişi açısından büyük önem taşıyor.