Gazipaşa Milli Emlak’ta yaşanan büyük çaplı yolsuzluk davasında yeni gelişme yaşandı. Macar Mahallesi’ndeki 387 sayılı milli emlak genel tebliği kapsamında kullanıcısına doğrudan kiralanan yerlerin kiralama işlemleri, gereken usul ve esaslara uymadığı için iptal edilecek. Antalya Milli Emlak Daire Başkanı Yusuf Karataş, Gazipaşa’ya bizzat gelerek yerinde inceleme yaptı.

DENETMENLER RAPOR HAZIRLIYOR

Daire Başkanı Karataş ile sorumlu birim amirleri, Gazipaşa Milli Emlak Şefliği’ni ziyareti sırasında acil olarak iki milli emlak denetmeninin tüm dosyaları inceleyip, rapor hazırlanması için görevlendirdi. Başkan Karataş, Gazipaşa Kaymakamı ile de görüşerek sorunların takibinde olduklarını ileterek fikir alışverişinde bulundu.

Yoğunluk sürüyor: Antalya'da uzun kuyruklar Yoğunluk sürüyor: Antalya'da uzun kuyruklar

MÜFETTİŞLER MACAR’I İNCELEMEYE ALIYOR 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz Haziran ayında görevlendirdiği 3 bakanlık müfettişinin hazırladığı raporda, ihalelerin usulsüz ve esaslara uymadığı ortaya çıktı. Özellikle Gazipaşa Macar Mahallesi’ndeki denize sıfır ve çok yakın parseller üzerinde iki milli emlak denetmeni ile üç müfettişten oluşan beş kişilik denetleme ekibinin gerçekleştireceği incelemelerde usulsüz görülen kiralama ve satılan tapuların iptali için, incelemelerinin ardından düğmeye basılacak.

İHALELER İPTAL EDİLECEK

Tapu ve Milli Emlak müdürlüklerinde görevli kişilerin rüşvet alarak hazine arazilerini usulsüz şekilde sattığı ortaya çıkmıştı. Bu durum üzerine, söz konusu parseller üzerinde hiçbir işlem yapılamaz hale getirilmişti. Gazipaşa Milli Emlak Şefi'nin yanı sıra, Alanyalı bazı otelcilerinde yer aldığı kişiler, yaşananların ardından ifadeye çağırılmıştı. 387 sayılı milli emlak genel tebliği kapsamında kullanıcısına doğrudan kiralanan yerlerin kiralama işlemleri gereken usul ve esaslara uymadığı için, bazı Alanyalı ünlü otelcilerinde ihaleleri iptal edilecek.

GÖZ YUMAN MEMURA CEZA VERİLECEK

Konunun üzerine titizlikle giden Antalya Milli Emlak Daire Başkanı Yusuf Karataş, yapılan işlemlerde hangi memurların işin içinde olduğunu ortaya çıkarmaya çalışıyor. Belirli köylerde satışların yoğunlaşmış olduğu, ayrıca yapılan usulsüz satış ve kiralama işlerinde ihale sahibi ile birlikte hareket eden memurlara ceza verileceği gelen bilgiler arasında.