Alanya

Ne var ne yok sızdı: Alanya’nın gizlisi saklısı kalmadı

Ülkemizde yaşayan milyonlarca kişinin kişisel verileri çalındı. Sızıntıdan Alanya dahil olmak üzere tüm Türkiye etkilendi.

Alanya'da da yaşayan yüzbinlerce vatandaşımızı yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Açıklamalara göre, e-Devlet bilgileri başta olmak üzere birçok vatandaşın kişisel verileri yasa dışı yollardan ele geçirildi. Sağlık Bakanı'nın açıklamasına göre, pandemi sürecinde sağlık sisteminden bir sızıntı yaşandı ve bazı bilgiler kötü niyetli kişilerin eline geçti.

CHP'li bakan Zelihe Aksaz Şahbaz ise bu durumun daha önce de yaşandığını ve benzer bir olayın 2016 yılında yaşandığını hatırlattı. Sayıştay raporlarına yansıyan bu olayda, vatandaşların sağlık ve kişisel verilerinin satıldığı belirtilmişti.

Bilgisayar korsanlarının ele geçirdiği veriler, Google Drive'da beş farklı dosyada toplanmış durumda. BTK, bu durumun ciddiyetini vurgulayarak Google'dan ilgili dosyaların acilen kaldırılmasını istedi. Alanya'da yaşayan vatandaşlarımızın, bu durum karşısında dikkatli olmaları ve kişisel bilgilerini güvenli bir şekilde korumaları büyük önem taşıyor.