OBJEKTİFİ YAKLAŞTIRINCA

Siyaset kültürünün kaynaşma noktası, ülke bütünlüğü üzerinde güçlü odak oluşturulmasıyla şekillenir. Türkiye Cumhuriyetinin kurucularınca yapılan, ”Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran Anadolu halkına büyük Türk Milleti denir!..” tanımlaması, mili birlik ve bütünlüğün dinamizmidir. Hükümetlerin yöntemleri yanında politikacıların siyasi söylemleri bu veri etrafında şekillenmek durumundadır. Tanımın dışındaki tanımlamanın ayrıştırıcılık taşımasından endişe duyulmalı, devletine sahiplenme şuuru halkta güçlendirilmelidir!..

Türk ülküsünün siyasal vizyondaki hedefi, güçlü, milliyetçi Türkiye ideali üzerinden küresel veriler ölçeğinde Türk Milletinin yerini en iyi atmosferde almasıdır. Güçlü Türkiye’ye hem Türk Dünyası, hem de İslam dünyasının ihtiyacı vardır. Dünya Türklüğü ve İslam coğrafyasının tek dayanak ve güvencesi kalkınmış, refah içinde mutlu, huzurlu, dünyaya yön verebilecek Türkiye olgusudur. Güçlü, güvenli, huzurlu Türkiye; turizm ekonomisinin de lokomotifi olur…

Güncel politikalar öyle saplantıya çakılmış durumdadır ki dost bellenenler aniden düşman safına geçebilmektedir. Suriye savaşındaki dost ve müttefiklerin tavrını genç nesillerin daha doğru anlamış olmasını umut ederim. Türkiye gözü daima üzerinde duran küresel güçlerin kıskacı altındadır. Dünyayı Türkçe ve Türk’çe okumadan gerçekleri kavramak güçtür…

Sürdürülebilir eğitim kampanyasına ihtiyaç vardır. Türk ülküsüne gönül vermişler politik ayrımcılığı kenara iterek Türk Ülküsünün kaynaşma noktasında vizyon geliştirmek durumundadır. Siyaset kurularının teşkilat yapıları için de bu önemlidir. Anadolu’nun her yerinde yöresel kültürlerin yerel ağırlığı olsa da Turizm ve ekonomi bölgelerinde bileşke söz konusudur. Dengelerin milli vizyon etrafında şekillendirilmesi politikacılar için en temel, en ağır yüktür…

Antalya ölçeğinde objektifi ülke bütünü üzerinden yaklaştırınca görülecektir ki Türkiye’yi de aşan kültür bütünlüğü pozitif pozisyonla karşınızda resim olacaktır. İnsanlar, turizm ekonomisi içerisinde geçim peşinde koşarken; servis yapılan turistlerin yurtdışı ağırlığı vizyonunuzu etkilemek durumundadır. Kimse kimseyi ötelememekte, birlikte geçinme ideali olgusuyla işine gücüne bakmaktadır. Ankara, kendi içinde, politik kin ve hırs ile biri birine saldırırken Antalya’da dengelerin küresel vizyonla iyilik, güzellik üzerine kaynaşması söz konusudur…

“Güneşlerin en cömerdi Antalya’dadır/ Deniz kıyasiye  mavi, tepeler karken/ Güzel yerine Antalya demeli/ Güzele ne hacet, Antalya varken!.. E.Vali.” Objektifi yaklaştırınca Türkiye’yi de aşan birlikteliği turizm olgusu içinde görmek mümkündür. Antalya politikasını aynı objektiften görebilmekle dengeler anca düzeltilir!.. İyi siyaset kültürü, iyi bir “Turizm kültürü” demektir!..