Alanya

Şimşek, yağmur, sağanak… Meteoroloji Alanya’yı uyardı

Alanya, bu hafta gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte sıcaklıkların 27°C ile 35°C arasında değişeceği ve nem oranının yüksek olacağı bir hava durumunun etkisi altında olacak.

Alanya bu hafta, gök gürültülü sağanak yağışların etkisi altında kalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava tahmin raporuna göre, 23 Ağustos Cuma gününden itibaren başlayacak olan yağışlar, hafta sonu boyunca ve önümüzdeki haftanın ilk günlerinde de devam edecek.

Hava sıcaklıkları, 23 Ağustos Cuma günü 27°C ile 33°C arasında değişecek. Nem oranı yüzde 67 ile 84 arasında, rüzgar ise saatte 14 km hızla esecek. 24 Ağustos Cumartesi günü hava sıcaklığı 28°C ile 35°C arasında olacak; nem oranı yüzde 58 ile 80 arasında değişirken, rüzgar saatte 8 km hızla esecek. 25 Ağustos Pazar günü de sıcaklık 28°C ile 35°C arasında devam edecek, nem oranı ise yüzde 44 ile 74 arasında olacak. Rüzgarın hızı ise saatte 12 km olacak.

26 ve 27 Ağustos günlerinde gök gürültülü sağanak yağışların sürmesi bekleniyor. Bu günlerde sıcaklıklar 27°C ile 33°C arasında değişecek, nem oranı ise yüzde 63 ile 79 arasında olacak. Rüzgarın hızı Pazartesi günü saatte 10 km, Salı günü ise saatte 9 km olacak.

Yağışlı hava nedeniyle vatandaşların dikkatli olmaları, olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları önem arz ediyor. Ayrıca, sıcaklıkların mevsim normallerinin biraz üzerinde olacağı belirtiliyor.