Alanya

Son uyarı yapıldı: Alanya’da haksızlığa karşı savaş açıldı

Alanya'da ruhsatı olmayan işletmelere yönelik yaptıkları çalışmalardan bahseden Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, ruhsatsız esnaf sayısının azaldığını belirtti.

İşyerlerine ruhsat denetimleriyle ilgili konuşan Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, “Esnafımızın ruhsat denetimlerini “Esnafı sıkıştırdığımız yönünde” değerlendirenler olduğunu görüyoruz. 9 işletmeye ruhsatını almadığı için son uyarısını yazdık. Bu 9 işletmenin tamamına üç defa gitmişiz. Ruhsatınızı alın diyerek tespit varakası bırakmışız. Üç defa gelmemişler ve müracaat etmemişler. Belediye olarak şu ana kadar ruhsatı olmadığı için kapattığımız bir tek işletme yok. Sadece gelin, lütfen ruhsatınızı alın diyoruz” dedi.

“RUHSATSIZ ESNAF SAYISI YÜZDE 40’TAN YÜZDE 27’YE DÜŞTÜ”

Göreve başladığımız 1 Nisan'dan bugüne kadar toplam 5 bin 879 işletmeyi ruhsat yönünden incelediklerini kaydeden Başkan Özçelik, “Bu denetlemelerin sonucunda öğrendik ki; ilk tespitimize göre yüzde 40 civarında işletmemiz ruhsatsızmış. Bu çok büyük bir orandı. Bugün itibarıyla bu oran yüzde 29'a gerilemiş. Yani yüzde 11'i gelmiş ve ruhsatsız işletmelerin bazıları ruhsat almışlar. Bizden ruhsat almakla ilgili belge alanlar ile ruhsatımı verin diye müracaat edenleri de ruhsatlandırdığımızı farz ederseniz bu oran yüzde 27'ye düşüyor. Şu anda Alanya'daki ruhsatsız işletme sayısı yüzde 27 diye kabul edebiliriz. Elbette bu oran da kabul edilebilir bir seviyede değil. Esnafımızın ruhsat almalarını istiyoruz. Ruhsat alanların ne suçu vardı o zaman? Haksız rekabet olmamalı. Ruhsat alan ile almayan bir olmamalı” şeklinde konuştu.