Alanya

Sosyal medya karıştı! Alanya’da kısa mesafeye 700 TL mi istendi?

Alanya'da taksilerin taksimetre açmadığı ve turistlerden fazla ücret talep ettiği yönündeki şikayetler üzerine ALTİD Başkan Yardımcısı Şükrü Cimrin’den açıklama geldi.

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Şükrü Cimrin, bir Facebook grubunda paylaşılan ve Avsallar Bölgesi'nde taksilerin taksimetre açmadığı, kısa mesafelere bile 20 euro (700 TL) talep ettiği yönündeki şikayetlere dikkat çekti. Cimrin, bu durumun sadece Avsallar ile sınırlı kalmadığını ve farklı bölgelerde de benzer sorunların yaşandığını belirtti.

Geçmişte de benzer sorunlar yaşandığını ve çözüm için güvenli taksiler listesi oluşturulduğunu hatırlatan Cimrin, denetim ve yaptırımların yetersiz olduğunu ve bu tür durumlara göz yumulmaması gerektiğini vurguladı. Cimrin, "Kurallara uymayan ve yabancı misafirlerimizden göz göre göre fazla para almaya çalışan hangi esnaf grubu olursa olsun buna cesaret edemeyecekleri önlemleri almamız gerekiyor." dedi.

Türkiye'deki tatil fiyatlarının her yıl artmasına rağmen yabancı turistlerin hala ülkeyi tercih ettiğini belirten Cimrin, yeni keşfeden turistlerin bu tür sorunlarla karşılaşmasına izin verilmemesi gerektiğini savundu. Cimrin, "Ülkemizin ve şehrimizin sunduğu bunca güzelliğe inanıp gelen bu insanları en huzurlu şekilde ağırlayıp uğurlamak hepimizin sorumluluğudur." dedi.

ALTAV ve ALTİD olarak bu konunun takip edileceğini ve gerekli adımların atılacağını belirten Cimrin, turistlerin bu tür sorunlarla karşılaşmaması için yetkililerden daha sıkı denetim ve yaptırım talep etti.