Alanya’da çeyrek final galibiyetine coşkulu kutlama Alanya’da çeyrek final galibiyetine coşkulu kutlama

Suriye'nin El Bab bölgesinde Türk tırları taşlı saldırıya uğradı, Türk bayrağı yakıldı, bazı tırlar ise ateşe verildi. Mare Emniyet Müdürlüğü'nde bulunan Türk bayrağı da indirildi. Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, bayrağımıza yapılan saygısızlığa karşılık verilmesi çağrısında bulundu.

Kandemir Alanya’ya seslenerek şu ifadelere yer verdi:

“Silahlı Kuvvetlerimizin kontrolü altındaki Suriye’nin kuzey ve kuzeybatı bölgelerinde Ülkemize karşı kabul edilemez protesto eylemlerinin olduğu, göstericilerin bayrağımızı parçaladığı, söz konusu eylemlerde Türkiye'den gelen tırlara ve şoförlerine provokatör bir grup tarafından saldırı düzenlendiği, bazı araçların ateşe verildiği, bazı askeri karargah ve emniyet binalarındaki Türk bayraklarının indirildiği yönünde haberler gelmektedir.

Bayrağımız, Türk Milleti'nin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin namus ve şerefidir. Bayrak inmez ve indirilmez, çiğnetilmez, parçalatılmaz, yakılmaz ve yaktırılmaz. Bu nedenle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu felsefesinin oluşturduğu dış politika kurallarına derhal dönülmeli ve Bayrağımıza yapılan saygısızlığın gereği hemen yapılmalıdır. Vatandaşlarımızdan ricamız, itidalli davranmaları, evlerine ve iş yerlerine bayrak asmalarıdır”